Sosyal medyada yer alan paylaşımlarda, Bursa’da 7 Eylül gecesi iki Suriyelinin, iş çıkışı evine giden Serpil Yıldırım isimli bir kadını kaçırıp, tecavüz ettikten sonra öldürdüğü iddia edildi.

Ancak bu iddianın doğru olmadığı ortaya çıktı. İddiada kullanılan fotoğraf 2013 yılında gerçekleşen başka bir olaya ait.

FOTOĞRAF 2013’TEN

İstanbul Eyüp TEM Otoyolu’nda gerçekleşen ve 2 Ocak 2013’te haberleştirilen olaya göre, Gülşan Sarcan isimli kadın boşandığı eşi tarafından öldürüldü. Olaya ait başka fotoğraflara da ulaşmak mümkün.

POLİS HAREKETE GEÇTİ

İstanbul'da 4 yıl önce işlenen bir kadın cinayetindeki fotoğrafı kullanarak sosyal medyada algı operasyonu yapan kişi hakkında işlem başlatıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, halkı galeyana getirecek yalan paylaşım üzerine soruşturmasını derinleştirdi. İlk paylaşımı yapan kişinin kimliği belirlendi. Bu kişinin İstanbul Zeytinburnu'nda oturduğu belirlenince İstanbul Polisi'ne bilgi verildi. 

49 yaşındaki şüpheli hakkında, anayasal bir suç olan "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" iddiasıyla işlem başlatıldı. 

hqjec_1505113893_765.jpg

NE PAYLAŞTIĞINIZA DİKKAT EDİN!

Bursa polisi, sosyal medyada paylaşım yapılırken dikkatli olunmasını isteyerek, "Kötü niyetli kişilerin sosyal medyadaki algı operasyonlarının kurbanı olmayın. Ne paylaştığınıza dikkat edin. Siz de suçlu durumuna düşmeyin" uyarısında bulundu.

Paylaşım yapılan bir Suriyeli'nin tecavüz ve cinayet olayının yalan ve uydurma olduğu, kullanılan görselin de İstanbul'da 2 yıl önce işlenen bir cinayete ait olduğu öğrenildi.