Son yerel seçimlerde gündemin en önemli maddesi hızlı tren konusu olurken; 2015 genel seçimleri öncesinde de 12 Şubat Stadyumu gündeme geldi.

 

 

2014 yerel seçimlerinde Kahramanmaraş gündeminin en büyük gündem maddesi ve muhalefet ile iktidar partisinin en yoğun çatıştığı konu hızlı tren konusuydu. Geçen hafta ligin bitimine kısa zaman kala 12 Şubat Stadyumunun kapatılması sonrası yeni bir kriz daha ortaya çıktı. 2015 genel seçilerinde Kahramanmaraş’ta muhalefet ve iktidar partisini en çok karşı karşıya getirecek konu yeni stadyum yapılmaması olacak gibi görünüyor.

 

MUHALEFET HEREKETE GEÇTİ

 

Şuanda MHP ve CHP Milletvekilleri adayları ve parti teşkilatları gittikleri her ortamda ve soysal medya üzerinden "32 şehre yeni stadyum yapılırken Kahramanmaraş’a neden stadyum yapılmadı? Mevcut 12 Şubat Stadyumu çürük raporu olmasına ve deprem güçlendirmesi olmamasına rağmen neden 7 milyon harcanarak tadilat yapıldı? Madem deprem güçlendirmesi yok neden yeni bir stadyum yapılmadı? 32 şehrin çoğunda yeni stadyumlar yapıldı ve bir çok şehirde de yenileri yapılıyor Kahramanmaraş neden liste dışına atıldı? Profesyonel liglerde takımı olmayan şehirlere dahi yeni stadyumlar yapılırken Kahramanmaraş’ta iki takım birden hem de deprem güçlendirmesi olmayan bir stadyuma mahkum edildi?" Gibi sorular hızla ağızdan ağza dolanıyor.

 

MHP'nin 2014 yerel seçimlerinde Onikişubat Belediye Başkan adayı olan Yusuf Temizkan, sosyal medya üzerinden “Kahramanmaraş’a bir stadyum çok mu? Çürük olan stadyuma neden yatırım yapıldı? Bu kadar rekor oyun karşılığı bu mu? Üstelik yeni sezonda bu stadyum kapatılacak. Kahramanmaraş takımları maçlarını nerede oynayacaklar?" Soruları yöneltirken partili partisiz bir çok kişiden de destek yorumları aldı.

 

MHP'nin 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve 2015 genel seçimlerinde de Milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Tahir Akgemci de yine stadyum konusunda hükümete sert me4sajlar gönderiyor. Nüfusu 1 milyonu geçen ve iki takım ile profesyonel liglerde mücadele eden Kahramanmaraş’ın 32 il arasına girmemesini sert bir dille eleştiren Akgemci, “Kahramanmaraş halkı her hafta deprem güçlendirmesi olmayan ve çürük raporu olan stadyuma binlerce kişi ile şehrinin takımını desteklemeye gidiyor. Bütün bir kış mevsimi boyunca üzeri bile kapatılmayan çürük bir stadyumda dünyanın karını ve yağmurunu yedi. Bu halkı buna mı layık görüyorsunuz?" sorularını sordu.

 

CHP Milletvekili aday adayı Emre Kazancı, “Kahramanmaraş’a verdikleri hiçbir sözü yerine getirmiyorlar. Hükümet Hızlı Tren konusunda nasıl sınıfta kaldıysa stadyum konusunda da aynı şekilde sınıfta kaldı. Türkiye’nin en büyük 16 şehrinden biri olan Kahramanmaraş ilçeler kadar bile bir stadyuma layık görülmedi. İki takımı depreme dayanıksız olan ve 70 yıllarda yapılan bir stadyuma mahkum ettiler. Mevcut vekiller bunun hesabını vermeli” dedi.