HAKSEN Kahramanmaraş İl Temsilcileri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) rektörlüğü görevine başlayan Prof. Dr. Durmuş Deveci'ye "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

KSÜ'nün seçilen yeni rektörü Prf.Dr. Durmuş Deveci’ye sivil toplumun ziyaretleri devam ediyor. HAKSEN Kahramanmaraş il Temsilcileri; Ziyarete, HAKSEN İl Başkanı Fahri Kurt, Sağlık HAKSEN İl Başkanı Olcay Kapuka,Yerel HAKSEN İl Başkanı Gökhan Ünlü, KSÜ Temsilcisi Cem Kapukaya, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Temsicisi Murat Çavuşoğlu ve Eğitim Haksen okul temsilcisi ve  Öğretmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÖYDAD) Başkanı Ziynettin Mazlum iştirak etti. 

Yaklaşık bir saat süren ziyaret, samimi bir havada geçerken; HAKSEN İl Başkanı Kurt, ziyaret heyetini tanıttı ve "Hayırlı olsun ziyaretine geldik. Ziyaretimiz akşamın yorgun saatine sarktı, ziyaretçi yoğunluğundan dolayı. Geç vakit de bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim" dedi. Kurt, şunları konuştu:

"HAKSEN 2008'de kuruldu. Genç dinamik ve bağımsız bir sendikadır. Fikri ve vicdanı hürdür. Evrensel ilkelerle sendikacılık yapar. Üye profilimizi Türkiye’nin harmanı şeklinde tanımlayabiliriz. Bütün siyasilere mesafeli ancak seçilen her kimse o bizim başkanımızdır. Başarılı olması için ülkemizin gelişmesi için gayret ederiz. En büyük sıkıntı, bazı sendikaların kendilerini hükümet gibi görerek hareket etmesidir. Devletin gücünü tek başlarına kullanmak istemeleridir. Devlet hepimizindir. Bir grubun şahsi mülkü değildir. 

Bazı sendikaların idarecilere mobing uygulamasını doğru bulmuyoruz. Onların rahat bırakılması, inisiyatif kullanmalarına fırsat verilmesi icap ettiğine, böylece yapmak istediklerini yaparak, kendilerini gerçekleştirmelerinin gerekliliğine inanmaktayız. Karşımızda mütevazı, samimi, özgüveni yüksek, azimli ve kararlı bir rektör gördük. Adaletli ve başarılı olacağına inanıyoruz. Sivil toplum kuruluşu olarak, faydalı çalışmalarını destekleyeceğiz."

Rektör Deveci de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Bu Allah’ın bir dilemsidir.Hiçbir zaman hırsa kapılmadık.Rektör oluşumuz çalışmakla olan bir şey değil.Çevremizin bir teveccühü. Bir alternatif sunmak, bana düşeni yapmak için aday oldum.Seçilirsem bütün gayretimle ve samimiyetimle çalışacağım dedim. Üniversitemizin bana olan teveccühüne ve güvenine teşekkür ederim. Geçmişte yedi yılımı zorluklar için harcadım. Kaderden öte bir kader var. İlahi kudret eli insanı çekip götürüyor bir yere doğru" dedi. Deveci, şunları kaydetti:

"Bu şehrin kalkınmasında üniversitenin lokomotif olacağına inanıyorum. Şehrimizin sanayicileri ile birlikte çalışacağız. Toplumun bütün kesimleriyle diyalog ve istişare halinde olacağız. Üniversitemizin ve şehrimizin gelişmesi için projelerimiz var. Bunlardan birisi üniversitenin vakfını güçlendirmek, başarılı ilim adamlarını üniversite hastanemize çekmek ve onları madden desteklemek. Kahramanmaraş'ın kendine has özel bir sosyokültürel yapısı vardır. Bu şehre başka illerden gelip görev yapan kendini yetiştirmiş çok insan vardır. Onların da gayretlerinin göz ardı edilmemesi, onların dışlanmaması gerekir.

Yerel bakış açıları üniversiteyi evrensel düzlemde ifade etmeye yetmez. Dürüstçe, samimiyetle çalışacağız. Elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Üniversitelerin ülkemizin gelişmesinde lokomotif bir rolü var. Ülkenin bütün siyasi, sosyal, ekonomik, sanayi ve ticari dinamiklerini doğrudan veya dolaylı etkiler. Gelişmiş insanlar ülkelerini de geliştirir. Geçmişten günümüze bilim adamının yani eski ifadesi ile ulemanın, toplumda önemli bir rolü olmuştur. Bilim adamı halkı aydınlatır. Yöneticilere rehberlik eder. İlim adamı bu rolünü yapmazsa halk da yöneticiler de yanlış işler yaparlar. Toplum bozulur. İlim adamları milletlerin bel kemiğidir."