Kadın ve Demokrasi Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği (KOSGEB) İş birliği ile düzenlenen uygulamalı girişimcilik sınavını başarı ile geçen 30 kadına sertifikalarını Kahramanmaraş Valisi M. Hakan Güvençer'in eşi Fatma Dilek Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un eşi Derya Erkoç, KOSGEB Müdürü Gökhan Doğan ve KADEM Kahramanmaraş İl Temsilcisi Avukat Fatma Kaptanoğlu'nun, ellerinden aldılar.


Kadın istihdamını artırmak için oluşturulan Kadın ve Demokrasi Derneğin düzenlediği kursa katılarak başarılı olan kadın girişimciler sertifikalarını aldı. 30 kadının sertifika aldığı programda kadınların iş hayatında olması gerektiği vurgulandı.

 


KADEM Kahramanmaraş İl Temsilcisi Avukat Fatma Kaptanoğlu konuşmasında 8 Mart 2013 tarihinde kurulan Kadın ve Demokrasi Derneğin Temsilcilik Çalışmaları kapsamında 29 Mayıs 2015 Tarihinde Kahramanmaraş'ta faaliyetlerine ve çalışmalarına başladı. Kadınların sosyo, kültürel, ekonomik, siyasal hayatta aktif katılımlarını sağlayarak kadınların demokratik haklarının bilincinde olmalarını destekleyici, mesleki gelişimlerine yönelik projeler aktiveler gerçekleştirerek araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik etme yürütme ve yağma misyonu ile kurulan derneğimiz bu doğrultuda farklı sahalarda çalışan, farklı birikimlere sahip toplumun önde gelen kadınlarından oluşan bir beyin takımı oluşturarak türk kadının milli manevi ahlaki değerlerini muafaza edebilen ulusal ve uluslararası platformlarda  dünya kadınları ile rekabet edebilecek düzeye getirebilen kadının erkeği, erkeğin kadınının yanında yer aldığı bir toplum inşası için faaliyet göstermektedir.

 

 


Konuşmasına Şu Şekilde devam eden Kaptanoğlu; "Bugün Sertifikalarını vereceğimiz 30 Girimci kadın adayına girişimcilik eğitimi vermiş bulunmaktayız. 100 kişinin müracaatı ile başlayan eğitim süremiz 30 girişimci adayımızın iş fikirliğinin olumlu değerlendirmesi ile derneğimizin eğitim salonunda gerçekleştirilen İnteraktif bir eğitimle devam etmiştir. Şuanda halen KADEM olarak girişimci kadınlara yönelik saha çalışması ve yerelde karşılaşan sorunlarla ilgili bir proje hazırlığı içersindeyiz. Kadınların önlerindeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz bizlere desteklerini esirmeyen  (KOSGEB) Müdürü Gökhan Doğan beye vermiş olduğu eğitimle programı eksiksiz bir şekilde yürümesini sağlayan ve eğitime katılan girişimci adayların sempatisini kazanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi İdari Birimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Ömer Okan Fettahlıoğlu hocamıza teşekkür ediyorum'' dedi.

 

 

 


Kahramanmaraş KOSGEB Müdürü Gökhan Doğan ise, yaptığı konuşmada, girişimcilik sertifikası alan kadın girişimci adaylarının, KOSGEB tarafından destek kapsamına alınan sektörlerde işlerini kurarak kendiişlerinin patronu olacaklarını söyledi.


KOSGEB'in yeni girişimci destek projesine başvuruda bulunacak kadınların, 30 bin lira geri ödemesiz destek ve 70 bin lira geri ödemeli sabit yatırım desteği kullanabileceklerini belirten Doğan; "İşini kurmak isteyen girişimci adayı, öncelikle işletmesini kuracak. Daha sonra da KOSGEB veri tabanına kayıt olacak. KOSGEB veri tabanına kayıt işlemi tamamlanınca girişimci adayı seçtiği iş fikriyle ilgili iş planını hazırlamaya başlayacak. KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak kendilerine iş planını hazırlamaya yönelik teknik destek verilecek" dedi.

 

HABER: İsmail BOZDOĞAN