10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Derneği tarafından düzenlenen bir programla kutlandı.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Restorant'ta düzenlenen dünkü geceye; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Milletvekilleri Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Coşkun Doğan İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Cumhuriyet Savcısı (Basın Savcısı) Mehmet Sabri Kılıç,  İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Halit Uğur, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, TRT Temsilcisi Fatih Nalbantbaşı, Anadolu Ajansı Temsilcisi İsmail Hakkı Demir, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Adnan Toprak katıldılar.

 

Gecede Kahramanmaraş'ın duayen gazetecilerinden Ahmet Yaşar Başer ve sürekli sarı basın kartı sahibi Akif Arslan'a basında geçen emeklerinden dolayı birer plaket verilirken; tüm konuklara da günün anısına bir yüzünde Türk Bayrağı ve diğer yüzünde KGC'nin amblemi ile '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Anısına-2015' yazılı birer flama hediye edildi. KGC'nin 2. Kuruluş Yıldönümü Pastası'nın da Vali ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildiği gecede Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü Şube Müdürü Nur Doğan da 'onur konuğu' olarak yer aldı.

 

KGC'nin ilk kez düzenlediği ve yaklaşık 150 konuğun ağırladığı programın açılış konuşmasını Cemiyet Başkanı Kemal Sayın yaparken; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ile Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de birer konuşma yaptılar.