Ligin ilk yarısını zirvede kapatarak dördüncü yıldıza iddialı hazırlanan Fenerbahçe, Sow ve Emenike’nin gol yollarındaki etkisizliğini gidermek için kısa vadeli bir golcü arayışına girdi.

 

Bu sezon şampiyonluğu riske atmak istemeyen sarı-lacivertliler, teknik direktör İsmail Kartal’ın raporu doğrultusunda çalışmalara devam ediyor. Avrupa’da birçok isimle temasta olan yönetim, uygun şartlarda takıma katkı sağlayacak oyuncu için Güney Amerika pazarına yöneldi. Başta Brezilya olmak üzere bu liglerdeki golcülerle ilgili çalışma başlatan sarı-lacivertlilerin scout ekibini oluşturan Saffet Akbaş ve Kemalettin Şentürk, Güney Amerika’da yaptığı araştımalarda bazı isimleri listeye aldı ve yönetime iletti. Buna ek olarak Kartal’ın da yönetime önerdiği isimler bulunuyor. Sarı-lacivertli yönetim, teknik heyetle bir araya gelerek son kararını verecek.

 

Öte yandan, forvet arayışını sürdüren sarı-lacivertli yönetim, önceki transfer dönemlerinden farklı olarak, değişik bir transfer tarzı benimsedi. Uygun maliyetli golcülerle ilgilenen yönetim, ismi fazla duyulmayan ama takıma katkı sağlayacak futbolcuları listede bulunduruyor. Öncelikle kiralanacak olan futbolcudan memnun kalınırsa mukavele uzatılabilecek.