Kahramanmaraş'a bağlı Onikişubat İlçesi'nde Cüceli Sevim Silahlı İlk ve Orta Okulu'nun Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile gerçekleştirdiği seminer ile farkındalık oluşturmaya çalışılıyor.

 

 

KSÜ ve Cüceli Sevim Silahlı İlk-Orta Okulu işbirliği ile "Farkındalık Oluşturma Seminerleri" yapılıyor. Cüceli Sevim Silahlı İlk-Orta Okulunda, KSÜ  Eğitim Fakültesi  ve Genç Eğitimciler ve Eğitim Araştırmaları Öğrenci Topluluğu  tarafından “Kişisel Bakım, Sağlıklı Beslenme, Doğa ile İlgili Farkındalık Oluşturma ve Engellilerle İlgili Farkındalık Oluşturma” konularında bilgilendirme semineri düzenlendi.

 

Cüceli Sevim Silahlı Eğitim Kurumları Müdürü Hüseyin Yılmaz; "Her zaman arzu edilen bir durumu; Üniversite Milli Eğitim işbirliğini okulumuzda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz, aynı zaman da okulumuz öğrencileri için de ufuk açıcı bir etkinliğe vesile oldukları için  başta Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci, Eğitim Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can ve okulumuza gelerek faaliyet gösteren hocalarımız ve üniversite öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

Okul Müdürü Yılmaz, Cüceli Sevim Silahlı Eğitim Kurumları öğrencileri olarak öğretimde iddialı oldukları gibi eğitim alanında da öğrencileri yetiştirerek “iki kanatlı” bireyler haline getirmek vizyonunu, değişik etkinliklerle gerçekleştirdiklerini belirterek "Bunun da okulumuzda görev yapan ekip olarak çabası içerisindeyiz" dedi.

 

Doç. Dr. Petek Piner Benli danışmanlığında düzenlenen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gülay Bedir ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Evrim Ural katıldı. Yrd. Doç. Dr. Evrim Ural yaptığı konuşmada “Ekosistemde her şey bir denge halindedir. Her canlının bu dengede yeri vardır ve bu nedenle bütün canlılar korunmalıdır” dedi.

 

Öğrenci topluluğunda görev yapan Eğitim Fakültesi öğrencileri “Yeterli ve dengeli beslenme, kişisel temizlik için yapılması gerekenler, engellilerle ilgili duyarlılığın artırılması, su ve elektrik tasarrufu konusunda yapılacak basit önlemler, çevrenin korunması” konularında bilgi verdiler. Öğrenciler tarafından hazırlanan drama ile engellilerin karşılaştıkları sorunlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar vurgulandı.

 

Seminer sonunda Öğrenci topluluğu tarafından hazırlanan kişisel temizlik malzemelerini içeren hediyeler verildi. Sınıflara atık kutuları bırakılarak öğrencilere geri dönüştürülebilir atıklar ve plastikler konusunda uygulamalı bilgiler verildi okul bahçesinin ağaçlandırılması için öğrencilerle birlikte mavi ladin ağacı tohumları dikildi.