Niğde’nin Bor ilçesinde yalnız yaşayan 49 yaşındaki Mariyete Koç, kendisiyle evlenmek isteyen S.A. (58) tarafından dolandırıldığını, nikah gününde öğrendi.

 

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Mariyete Koç, 10 gün önce hayatına giren S.A. ile konuşup anlaştıktan sonra nikah işlemlerine başladıklarını söyledi. Bu esnada  S.A.’nın borçlar ve düğün masrafları için kendisinden para talep ettiğini bildiren Koç, komşularından ve tanıdıklarından 15 bin lira toplayarak teslim ettiğini anlattı. S.A'nın parayı aldıktan sonra ortadan kaybolduğunu bildiren mağdur kadın olayı şöyle anlattı:

 

“Evlilik aklımın ucunda bile yoktu. Birden karşıma bu adam çıktı. 'Karısının öldüğünü ve benimle evlenmek istediğini' söyledi. Biz hemen nikah işlemlerine başladık. Benden kredi çekebilmesi için kefil bulmamı söyledi. Kredi çekemeyince komşulardan, tanıdıklardan 15 Bin TL’yi toplayarak bu adama verdim. 'Parayla borçlarımı kapatacağım. Kredi çekip yeni ev ve eşyalar alıp beraber yaşayacağız. Nikah tarihini de belirledim' dedi. Parayı aldıktan sonra Ordu’ya gideceğini söyleyerek otobüse bindi. Gidiş o gidiş. Bir daha telefonlarıma çıkmadı. Nikah günü de gelmeyince dolandırıldığımı anladım”

 

Yaşadığı şoku üzerinden atamadığını anlatan Mariyete Koç, "Sadece ben değil. Benim gibi pek çok kişiyi dolandırdığını öğrendim. Parayı dert etmiyorum. Gururumla oynadı, namusumla oynadı. Dışarı çıkamıyorum, komşularımın yüzüne bakamıyorum. Benim başımı önüme eğdirdi. Bir an önce bu adamın bulunmasını ve cezasını çekmesini istiyorum” diye konuştu. 

 

YASİN ESEN-MUHARREM TEMEL / NİĞDE