Kahramanmaraş'ta engelli bireylere yönelik olarak meslek kursları düzenleniyor. 4 branşta düzenlenecek olan kursların tanıtımı yapıldı.

 

Onikişubat İlçesi'nde bulunan Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye Beyazay Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Engelliler Meslek Kursları'nın tanıtım programı, bu sabah düzenlenen kahvaltılı bir programla Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tanıtıldı.

 

Engelliler Meslek Kursları Tanıtım Programına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Kahveci, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sebahattin Kılıçkıran, Türkiye Beyazay Derneği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yetkilileri, okul müdürleri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve Türkiye Beyazay Derneği Şube Başkanı Osman Demirci, üç kurumun engelliler için çok özel öneme sahip olan bir çalışma başlattığını belirterek, "Okulumuzda takı tasarımı, ahşap-seramik boyama, kuaförlük ve bilgisayar kullanım kursları açılmıştır" dedi.

 

Konuşmaların ardından meslek kurslarının tanıtımı yapıldı.