Türkiye Suriye sınırında ağır bombardıman ve saldırı altında olan Bayırbucak Türkmenleri’ne bir yardım eli de Ekinözü Belediyesi’nden geldi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Hayrat Vakfı ile Ekinözü Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için ilçe genelinde yürütülen yardım kampanyasında toplanan bir tır dolusu yardım malzemesi dualar eşliğinde yola çıktı.

 

 

Konu ile Açıklama Yapan Belediye Başkanı Nursi Çeleğen "Bayırbucak'taki ihtiyaç sahiplerinin bir nebze olsun yarasına merhem olabiliyorsak ne mutlu bize. Ünye halkı duyarlılığa sessiz kalmadı ve bir aylık kampanya süremizde bir tırın içerisini dolu hale getirdik. Biz görüşmelerimizi gerçekleştirerek en fazla neye ihtiyaçları olduğunu öğrendik. Öncelikle konserve olmak üzere bozulmayan gıda maddelerine, çocuk bezine, mamasına, yatağa, termal ısı verebilecek olan giyeceklere, botlara ihtiyaç olduğunu tespit edip, bunları karşılamış olduk.

 

“Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir” düsturu doğrultusunda, ağır saldırı altında olan Türkmen kardeşlerimize el uzatmaya çalıştıklarını ifade ederek "İlk olarak bir TIR unu yola çıkardık. Yine belediyemiz öncülüğünde Ekinözü Halkımızın desteği ile bir kampanya başlattık. Yardım malzemeleri konusunda vatandaşımızın inanılmaz bir talebi var. Allah yardımsever milletimizden razı olsun. Bundan sonrada yardımlar konusunda elimizden geleni yapacağız” dedi.