Kulübün davetlisi olarak İstanbul'a çağrılan Fransız hoca kendisine sunulan projeyi kabul ederse, siyah-beyazlı takım için yetenek avcılığına başlayacak, hem yurt içi, hem de yurt dışında yeni yıldız adaylarını ortaya çıkaracak.

 

Dünya futboluna kazandırdığı yıldızlarla tanınan ve bir dönem Beşiktaş'ta teknik direktörlük de yapan Jean Tigana'nın, yine siyah-beyazlı takımın gündemine girdiği ortaya çıktı.

 

Artık hocalık yapmayan fakat futboldan da kopmak istemeyen Fransız hoca, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da siyah-beyazlı yönetimle bir araya gelerek alt yapı projesi için ön görüşmede bulundu. Beşiktaş'ın davetlisi olarak İstanbul'a gelen ve Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi bir kez daha Türkiye'ye çağrılan Tigana'nın, siyah-beyazlı yönetimin projesine sıcak baktığı bildirildi.

 

Türkiye'de, Burak Yılmaz, Serdar Kurtuluş ve Bobo gibi yetenekleri Türk futboluna, Dünya futboluna ise Thiery Henry, David Trezeguet, Abedi Pele, Louis Saha ve John Arne Riise gibi yıldızları kazandıran Jean Tigana, Beşiktaş'ın teklifine imza atması halinde, siyah-beyazlı takım için yetenek avcılığına başlayacak.

 

Türkiye'de görev aldığı dönemlerde alt ligleri bile yakından takip ederek Beşiktaş için yetenekli isimler arayan Jean Tigana, görevi kabul etmesi durumunda Beşiktaş Futbol Akademisi'nin yurt içi ve dışındaki gözü kulağı olacak.