Cadde esnafı ve mülk sahipleriyle bir araya gelen Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan, Dedezade Caddesi’nin Germenicia Antik Kenti ve mozaik dokusuna uygun olarak yenileneceğini belirtti. Alparslan, buradaki en önemli amacın caddeye insan giriş sayısını artırarak canlılık katmak olduğunu söyledi.
Projeyle vatandaşa şehir merkezinde nefes alacak alanlar ve dinlenebilecekleri alanlar kazandırmayı amaçladıklarını belirten Alparslan, “Şehir merkezinde nefes alacak alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Şuanda şehir merkezinde vatandaşımızın gezinti yaptıktan sonra dinlene bileceği bir alan en azından bu bölgede yok.

Dedezade Caddesi iyileştirme çalışması tamamlandığında, vatandaşımızın burada rahat bir yürüyüş alanı ve dinlenebileceği alanları oluşturmuş olacağız. Bunu yaparken de görselliğe en üst düzeyde önem verdik. Tarihi dokuya uygun ve insanların ilgisini çekecek bir proje hazırladık” dedi.
 

En önemli konunun caddenin trafiğe kapanıp kapanmayacağı konusu olduğunu vurgulayan Alparslan, belediye olarak caddenin kısmen trafiğe kapatılmasını uygun gördüklerini söyledi. Alparslan, “Esnafımız isterse cadde tamamen trafiğe kapatıla bilir. Ancak bu noktada ortak bir fikir birliliği yapılması gerekiyor. Araçların cadde içerisinde hız yapmaması için yolu kıvrımlı ve döşemesini de Avrupa standartlarına uygun yaptık. Bu yönde esnafımız ve mülk sahipleri bir görüş bildirirse onu da değerlendire biliriz” diye konuştu.
 

Projenin örnek bir proje olduğunu söyleyen Alparslan, Dedezade Caddesi’nin tamamlanmasının ardından iyileştirme çalışmalarının merkezde dört caddeyle devam edeceğini kaydetti. lparslan, çalışmalarının yüklenici firmalar tarafından gerçekleştirileceğinin de altını çizdi.
 

Dedezade Caddesi esnafı ve mülk sahipleri de projenin kendilerini heyecanlandırdığını kaydetti.