Fenerbahçe'de sezonun tek transferi olan ve sezona damga vuracak isimler arasında gösterilen Diego Ribas, ligde 20 haftalık periyot geride kalmasına rağmen kendini ispat edemedi. Diego, bırakın kendini ispat etmeyi, düzenli ilk 11 oyuncusu olarak dahi kendini ne teknik heyete ne de taraftara kabul ettirebildi. Trabzonspor mücadelesinin 70. dakikasında oyundan alındıktan sonra duşunu alıp kimseyle konuşmadan stadı terk eden, tecrübeli yıldız, Gaziantep'te de 45'te İsmail Kartal'ın kementi attığı ilk isim oldu. Diego oyundan çıktıktan sonra Fenerbahçe coştu ve ikinci yarıda 4 gol daha atarak ilk yarıda ölüp ölüp dirildiği maçı 5-0 kazandı.

Üzüntüsünden kahroluyor

Brezilyalı oyuncunun F.Bahçe'deki bu hiç iç açıcı olmayan durumu nedeni ile bir hayli üzüntülü olduğu ve ayrılma konusunu artık açıkça dillendirmeye başladığı vurgulandı. Diego'nun, "Takımdaki hava ve arkadaşlık çok güzel. Bu yüzden devre arasında gelen teklifleri düşünmeden reddettim. Ama artık böyle devam edemem. Bu şekilde Fenerbahçe'ye faydalı olama m. Galiba sezon sonunda ayrılmak en iyisi" dediği gelen haberler arasında.

RAKAMLARI YERLERDE!

Sarı-lacivertli ekipte 20 lig maçının 14'ünde (10'u ilk 11) sahaya çıkan Diego Ribas, 7 kez oyundan alındı. 791 dakika oyunda kalan ve hiç gol atamayan Brezilyalı yıldız, sadece 3 asist gerçekleştirdi.

HAK ETSIN FORMA HEP ONUN

Teknik direktör İsmail Kartal ise Diego konusunda "iki ucu keskin bıçak" misali büyük sıkıntı yaşıyor. Oynattığında takım savunması sekteye uğrarken, kulübede oturttuğunda ise oyuncusunu kaybetme korkusu yaşıyor. Sarı-lacivertli teknik adamın teknik ekibiyle yaptığı sohbetlerde, "Kendine gelmesi için birkaç gol atması, en azından bir maç kazandırması lazım. İyi niyetiyle çalışıyor ama olmuyor. Bizim işimiz de formayı da hak edene vermek" dediği belirtiliyor