KANAL MARAŞ / ÖZEL HABER

Devlet kuruluşlarının veya devletin kuruluşlarının referans verdiği kurumların KOBİ’ler için verdiği fonların takibini yapan danışmanlık firmaları, hızla çoğalıyor. Özellikle KOBİ’lere sağlanacak fonların yazışmalarını en başından sonuna kadar götüren danışmanlar, projenin kaderlerini belirliyor.

Konu hakkında Kanal Maraş muhabirine açıklamalarda bulanan Güçlü ve Sağlam Danışmanlık” firması sahibi Yavuz Çetin, vatandaşın danışman firmaları iyi araştırması gerektiğini belirtti. Vatandaşın Danışmanlık firmalarının ne iş yaptığını bilmediğine vurgu yapan Çetin: “Halkımız danışmanlık firmalarının ne iş yaptığının bilincinde değil. Özellikle bunu aksettirmek istiyoruz ki; insanlar bunu öğrensin bilsin. Amacımız kalkınmak, küçük ve orta ölçekli işletmeleri kalkındırmak” dedi

10 GÜN İÇİNDE YAZILMASI GEREK
KOBİ’nin başvurduğu bir fonun yazım sürecinin 10 gün olduğuna değinen Çetin şöyle konuştu: “Danışmanlar vatandaşın projesini geciktiriyor, vatandaş gelip masamızı oturuyor. 90 günlük bir süreç veriyoruz vatandaşa. Ama o 90 günlük süreci geçiyor. Bazen 6 ay, 1 yıl oluyor. Bazen de 1,5 yıl oluyor. Bizim istediğimiz şey bize proje gelir, 10 gün içinde yazılır. Onaylanır kurula sevk edilir. Bizim hedefimiz var. Bizim bu hedefi ilerletmeyi istiyoruz. Hiçbir danışman size kesinlikle ve kesinlikle ücret konusundaki politikasını aldanmayın. Zaten bu işlerde bir fiyat var, fiyatın dışına çıkmayın. Sorun soruşturun,  bir tane danışmana gitmeyin. 10 tane danışmana gidin. Kahramanmaraş'ta 15 tane danışman var. 15’incisi beni. Hepsine gidip sorun. Hepsinden ayrı ayrı bir fiyat alın. Gerekiyorsa siz yapın. Benim amacım burada vatandaşı kalkındırmak. Kahramanmaraş'ı kalkındırmak, daha doğrusu Kahramanmaraş kalkılırsa bizde kalkınırız. Yapabileceğimiz bir şey varsa sizler de yapın. Sorun soruşturun bunun zor bir tarafı yok”

(Haber: Mustafa Kılınç/Kamera: Kurtuluş Karaaslan)