Alınan bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 9 Ocak 2005'te eski Zara yolu 80. Yıl Bulvarı'nda bıçaklandıktan sonra bir bacağı parçalanmış halde cesedi bulunan Sevda T. cinayetinin aydınlatılması için özel ekip oluşturdu.

Polis ekipleri, fiziki ve teknik takip sonucu olayın şüphelileri olduğu iddiasıyla kadının eşi Muhsin T, kayınvalidesi Fatma Ö, kayınbiraderi Fazlı T. ile Sinan Ş'yi eş zamanlı operasyonla Sivas'ta, diğer kayınbiraderi Zekariye T'yi ise Antalya'da gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Muhsin T, Fatma Ö. ve Zekeriya T. tutuklanırken, Sinan Ş. ile Fazlı T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bacağı parçalanmış halde bulunmuştu

Eski Zara yolu 80. Yıl Bulvarı'ndaki bir parkta bir bacağı parçalanmış kadın cesediyle karşılaşan vatandaşlar durumu polise bildirmiş, yapılan incelemede cesedin 32 yaşındaki Sevda T'ye ait olduğu tespit edilmişti. Bıçaklanarak öldürüldükten sonra parka bırakılan kadının bacağının vahşi hayvanlarca parçalandığı tespit edilmişti.