Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü münasebetiyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen etkinlikler kapsamında Çanakkale Gezici Tırı Pazarcık halkıyla buluştu.

 

 

 

Pazarcık Belediye hizmet binası önünde Pazarcık halkı ile buluşan Çanakkale Gezici Tırına özellikle küçük öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Hafta sonu olmasına rağmen Çanakkale Gezici Tırına akın eden öğrenciler, tırın içini çok dikkatli incelediler. Zaman zaman yanlarındaki büyüklerine bilgiler de soran öğrenciler, Çanakkale Gezici Tırını incelemenin mutluluğunu yaşadılar.

 

 

Çanakkale Zaferi hakkında fazla bir bilgileri olmadığını, ancak çevrelerinden duydukları kadar bilgiye sahip olduklarını dile getiren minik öğrenciler: “Burada Çanakkale Zaferi’nin ne şartlar altında kazanıldığı hakkında bilgi sahibi olduk. Ağbilerimizin ve ablalarımızın ders kitaplarında gördüğümüz bilgileri burada pekiştirme imkanı bulduk. Bizlerin de Çanakkale’de şehit düşen dedelerimize layık birer torun olmamız gerektiğini düşündük. Bize bu fırsatı veren ve Çanakkale Gezici Tırını ilçemize gönderen Başkanımız Erkoç’a teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

 

 

Çanakkale Gezici Tırı bugün Çağlayancerit’te Fatih Meydanı’nda, yarın Nurhak’ta Belediye Hizmet binası önünde, 8 Nisan Çarşamba günü Ekinözü’nde Abdurrahim Karakoç Bulvarı üzerinde, 9 Nisan Perşembe günü Elbistan Merkez Çarşı Camii yanında, 10 Nisan Cuma günü Afşin’de Ziraat Bankası yanında 11 Nisan Cumartesi günü Göksun’da Ulucami Cumhuriyet Meydanı’nda 12 Nisan Cumartesi günü de Andırın Hükümet Konağı önünde vatandaşlarımıza sergilenecek.