Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Beşir Derneği, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabilmesi için içerisinde gıda, giyim, ayakkabı ve temizlik malzemelerinin bulunduğu Paylaşım Noktası’nın açılışını önümüzdeki günlerde açacak. 

 

Paylaşım Noktası ismi verilen marketin açılışıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Beşir Derneği Temsilcisi Hacı Aslan Yıldırım, geçmişten gelen yardımlaşma geleneğini sürdürdüklerini ifade etti. Önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek Paylaşım Noktası’nda bir ev için lazım olan hemen hemen tüm malzemelerin yer alacağını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

 

“Beşir Derneği Elbistan Temsilciliği olarak bizler derneğimizin projelerinden olan Paylaşım Noktası için bütün hazırlıklarımız tamam. Resmi evrakların tamamlanmasından sonra Şubat ayı içerisinde davet edeceğimiz sayın milletvekillerimizin, mülki amirlerimizin, siyasi parti temsilcilerimizin ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve halkımızın da katılımıyla açılışımızı gerçekleştireceğiz inşallah.

 

Paylaşım Noktası ismini verdiğimiz alışveriş mağazasında iki güzellik var. Birincisi ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz gıda, giyim, ayakkabı, kırtasiye, yakacak gibi malzemelerden kendisine gerek olan neyse onu alacak. İkincisi ise gıda bankacılığı sistemiyle çalıştığımız için bize bağış yapan hayır sahipleri kendilerine vereceğimiz belgeyi ibraz ederek onu vergilerinden düşme hakkına sahip olacaktır.”

 

Yıldırım, “Gönüller yapmaya geldik “sloganıyla yola çıkan derneğimiz şuan dünyanın 55 ülkesi, ülkemizde de bütün il ve ilçelerimizde hizmet veren bir büyüklüğe kavuşmuş kamu yararına hizmet veren dernek statüsünü kazanmıştır. Paydaşlarımız olan Semerkand Vakfı, Tümsiad, Gençlik Konfederasyonu ve Ukbader ile birlikte hizmeti nimet bilen bir anlayışla devletimize ve milletimize hizmetlerimiz devam etmektedir. Şimdiden bize destek olan ve olacak tüm Elbistanlı kardeşlerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.