Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. İlk operasyon Bayrampaşa ve Esenler'de düzenlendi. Farklı adreslere düzenlenen baskında 37 kilo 620 gram eroin, 1 kilo 250 gram metamfetamin yarım kilo Afyon Sakız'ı ele geçirildi.

KAHVE MAKİNESİNDE CAPTAGON

İkinci operasyon ise Küçükçekmece'de bir kargo firmasına düzenlendi. Suudi Arabistan'a gönderilen bir kahve makinesini şüpheli bulan ekipler, kargo paketinde arama yaptı. Dedektör köpekler  tepki verince kahve makinesinin parçaları söküldü. Makineye zulalanmış 5 kilo 600 gram Captagon ele geçirildi.

ÜÇ AYLIK TAKİP

Son operasyon ise Büyükçekmece'deki bir berber dükkanına gerçekleştirildi. Narkotik ekiplerinin çalışması işyerinde uyuşturucu satıldığı bilgisi üzerine başlatıldı. Yaklaşık 3 ay takip edilen berber dükkanına geçtiğimiz hafta operasyon düzenlendi. Adrese giren ekipler arama yaptı. Çok sayıda jöle kutusu polis ekiplerinin dikkatini çekti. Açılan kutulardaki saç jölelerinin içinde poşetlenmiş satışa hazır uyuşturucu ele geçirildi.

322 KİLO UYUŞTURUCU

Uyuşturucuların bulunmasının ardından işyeri sahibi gözaltına alındı. Operasyonun devamında çalışmasına devam eden ekipler, Küçükçekmece ve Sultangazi'de; şüpheli ile bağlantılı olduğu iddia edilen bazı adreslerde ve araçlarda arama yaptı. Aramalardan 322 kilo 850 skunk daha ele geçirildi. Ayrıca 4 tabanca ve 160 mermi bulundu. Aramalarda bulunan 31 bin 600 lira, 6 bin 660 Euro ve 200 dolara el konuldu.

33 GÖZALTI

Her 3 operasyonda gözaltına alınan 33 şüpheli Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Kaynak: SÖZCÜ