Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre; Özge Atılğan (21) evliliği sürecince eşinden gördüğü tehdit ve şiddet nedeniyle defalarca şikayette bulundu, uzaklaştırma kararı aldırdı. Ama sonuç değişmedi. 3 yıllık evliliğini 1 yıl önce şiddet nedeniyle sonlandırsa da, Atılğan boşandığı Mehmet Kurt’tun şiddetinden kurtulamıyor. Boşandığı Mehmet Kurt’tan ölüm tehditleri almaya devam ettiğini söyleyen genç kadın, en son şiddeti geçtiğimiz cumartesi günü gördü. Kurt hakkında bir kez daha uzaklaştırma kararı aldıran ve savcılığa suç duyurusunda bulunan genç kadın yaşadıklarını Milliyet’e anlattı.

"Genç yaşta bir evlilik yaptım ve 3 yıl evli kaldım. Evliliğim boyunca da boşandığım Mehmet Kurt tarafından şiddet gördüm. İlk hamileliğimde bebeğimin karnımda ölme nedeni de gördüğüm şiddetti. Fakat o zaman yaşım küçük olduğu için bu durumu kimseyle paylaşmadım. Çünkü henüz 17 yaşındaydım ve kimsem de yok. Gördüğüm şiddet nedeniyle defalarca şikayetçi oldum fakat bir şey yapılmadı sadece bu adama uzaklaştırma kararı verildi. En son uzaklaştırma kararı aldığında eve gelip beni eve kilitledi ve telefonumu kırdı. Beni ve oğlumu kesip buzdolabına koymakla tehdit edince ilk fırsatta gidip bir sığınma evine yerleştim. Sığınma evine gittiğimde oğlum henüz bir yaşında değildi, oraya pek uyum sağlamadı ve sürekli hasta oldu. Zaten gördüğüm şiddet nedeniyle prematüre bebek olarak dünyaya geldi. 2 ay kaldıktan sonra sığınma evinden oğlumun sağlık sorunları nedeniyle çıkmak zorunda kaldım.

UZAKLAŞTIRMA VAR AMA...

Sığınma evinden ayrılıktan sonra da boşanma davası açtım ve boşanma sürecinde şiddet devam etti. Yine gidip uzaklaştırma kararı aldım ama uzaklaştırma kararı olmasına rağmen yine eve geldi ve bu kez beni evdeki peteğe kelepçeledi. Bu durumdan kurtulur kurtulmaz polise gidip şikayetçi olduğumda, polis bana, ‘Uzaklaştırma kararın var ama üç defa senin yanında yakalamamız gerekiyor. Üçüncü defa yanında yakalarsa 3 ile 10 gün arasında şahsa zorla hapis veririz’ dedi. Ben polislere yalvardım bırakmayın diye ama , ‘Biz onunla konuştuk bir şey yapmayacak’ dediler. Bu konuşmadan bir saat sonra bu adam eve gelip çakmakla benim saçımı yakıp, beni yine öldürmekle tehdit etti. Benim tek başıma karşı koyacağım bir şey yok. Polis de bir şey yapmıyor.

'KAFAMA SİLAH DAYADI'

Boşandıktan sonra kurtulurum sansam da, tehdit ve şiddeti devam etti. Cumartesi oğlumu almaya gittiğimde kafama silah dayadı ve yine dövdü. Oğlumu ve beni öldürmekle tehdit etti. Çocuğumu da vermedi. Karakola gidip şikayetçi oldum ve darp raporu aldım. Bu adam bir de 2 yaşındaki oğlumun eline benim kafama dayadığı silahı verip fotoğraf çektirmiş ve bunu da sosyal medya hesabında paylaşmış. Bunlara rağmen derdimi kimseye anlatamıyorum. Tek yapmak istediğim şey oğlumu ve kendimi koruyup düzgün bir hayat yaşayabilmek."