Büyük Birlik Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Hayati Bakdur, Fransa'daki terör eylemini kınadı

 

Bakdur, yaptığı yazılı açıklamada, "BBP İl ve İlçe Teşkilatları adına Fransa'daki terör eylemlerini kınıyorum. Ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Dünyanın şer tuzakları, ajan medyası bu elim olaydan hareketle İslam'ı bir terör dini gibi gösterme çabasına düşmesin. Esenlik dini olan İslam eğer kıyamet kopmazsa tüm insanlığın son sığınağıdır" diyerek şunları söyledi:

 

Biz Büyük Birlik Partililer olarak meseleye iki açıdan bakılmasını doğru buluyoruz. Birincisi Avrupa çoğalan ama nitelikli olarak çoğalan göçmen nüfusu özelliklede Müslüman nüfusundan tedirgin olmakta ve kuvvetlenen ırkçılık bağlamında göçmenlere karşı uygulayacakları politikayı meşrulaştırmak için kılıf bulma çerçevesinde İslam sosu içeren terör eylemlerine yol vermektedir, bunun dikkate alınması gerekir.

 

 İkincisi ise İslam dünyasının liderleri, fıkıh alimleri şiddetle canlı bomba olmakla, terörle İslam düşüncesinin bir ilgisi olmadığını en yüksek sesle ortaya koymalıdır. İslam dünyasındaki mezhep ve İslam düşüncesi tartışmalarının en sağlam kalesi de Ehli Sünnet inancının olduğundan hareketle derim k i Türk – İslam anlayışı, Türklerin İslamı yorumu daha sistemli bir şekilde alternatif olarak ortaya konulmalıdır.

 

Esed Hasımlığı çerçevesinde eğer adı İslami Kendi vahabi terör örgütlerini desteklerseniz Türkiyeninde geleceği nokta burasıdır. Bundan dolayı Türk Hükümeti de uyuyan hücrelere karşı gerekli önlemleri acilen almalı Bindörtyüz yıllık İslami anlayışa cephe alan vahabi terör örgütlerine karşı Ehli Sünnet anlayışı ortaya konulmalıdır.

 

İslam coğrafyasının bir mezhep ve inanç savaşı alanına dönmemesi için batıda İslam ülkeleride yanlış politikalarıyla yüzleşmelidir. Bu terör ve şiddet olaylarının bir etkeni yanlış islami anlayışsa ikinciside İslam dünyasına her türlü ayrımcılığı ve çifte standardı uygulayan batı siyasetidir.

 

Büyük birlik Partililer olarak  Doğu Türkistan'da  Filistin'de, Afganistan'da, Myanmar'da , Suriye'de, Irakta, yüzlerce günahsız Müslüman kadın çocuk demeden katledilirken sessiz kalıp, islami terör diye nitelendirdikleri olaylarda yas tutanların zihniyetininde haçlı zihniyetinden farklı olmadığının bilincindeyiz.

 

Bizler Müslümanlar olarak tüm eksiklerimizle yüzleşmeye hazırız ancak bu tarz olayları fırsat bilerek İslama karşı yapılan saldırıların hiç birine müsaade etmeyeceğiz."