İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde meydana gelen olaya ilişkin dünden itibaren gözaltı yapıldığını söyledi. 

Bakan Soylu, "Bu olaydan büyük üzüntü duyduk ve valimizle birlikte olay yerine ivedilikle intikal ettik. Kendilerine elimizden gelen her türlü desteği vermeye gayret gösterdik. Olaya bulaşanlarla ilgili gerekli tahkikat başlatıldı. Olaya karışan kişilerle ilgili gözaltılar var" dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, cezaevinde tutuklu bulunan eski milletvekili Aysel Tuğluk'un annesinin cenaze töreninde yaşananlara ilişkin, "Anne ve ölüm, kimliklerin, inançların ötesinde bize hayatın kendisini sunar. Bu topraklarda bin yıldır ortak hayatı paylaşıyoruz. Yaşananları hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mahir Ünal, "Anne ve ölüm, kimliklerin, inançların ötesinde bize hayatın kendisini sunar. Bu topraklarda bin yıldır ortak hayatı paylaşıyoruz. Yaşananları hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Hükümetimiz bu konuda üzerine düşeni yapmakta ve yapmaya devam etmektedir. İçişleri Bakanlığımız ve Hükümet Sözcümüz gerekli açıklamaları yapmıştır. Acılı aileye başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlattı.