Yaklaşık 100 bin nüfusuyla bölgenin küçük ama en yüksek illerinden biri olan Ardahan'da bulunan Ardanan Üniversitesi öğrencileri Kanal Maraş WhatsApp ihbar hattına attıkları mesaj ile sorunlarının haber yapılmasını istediler.

Kanal Maraş Haber merkezi olarak Ardahan'da öğrenci olmayı sorduk. Birçok kültürün bir arada yaşadığı bu küçük, şirin şehirdeki öğrencilerin birçoğu beklentilerinin altında bir yaşamla karşılaştıklarını söylüyorlar.

Ardahan'daki öğrenciler şunları söylüyor; "Biz önceden Ardahan Üniversitesi Kampüsü içindeki KYK Yusuf Has Hacip Erkek Őgrenci Yurdunda kalmaktaydık. Daha sonra bizi başka yurda nakil ettiler hiçbir gerekçe gösterilmeksizin. Yeni Yurdumuzun konumu hiç iyi değil. Gerek yolun bozuk olması ve uluslararası bir yol olması nedeniyle ne alt geçit var nede üst geçit, yurdun yanında içkili mekanlar gazinolar var. Yurt Konumu tamamen dolmuşçular için yapılmış. Yurttan Kampüse gidiş 2 TL, geliş 2 TL, yurttan çarşı merkezi  gidiş 1.50 TL, çarşıdan yurda geliş 1.50 TL. Yurdumuzda binalarda çatlaklar tesisatlar da sorunlar vardır ve yangın merdiveni yoktur.”

Şehir içinde faaliyet gösteren belediye otobüslerinin ve minibüslerin yol ücretlerinin pahalı olmasının öğrencileri maddi açıdan sıkıntıya soktuğunu söyleyen bir başka öğrenciler, "Sosyal aktivite yapacakları bir alan yok ve üniversite de bu ihtiyacı karşılamıyor. Şehir merkezindeki kiralar pahalı... Bu sıkıntılar öğrencilerin şehirdeki ve üniversitedeki yaşamını da zorlaştırıyor." dediler.

Ardahan Üniversitesinde okuyan öğrenciler sorunlarının giderilmesini yetkililerden istiyorlar.