AnadoluJet, önemli bir yeniliğe imza atarak filosuna bölgesel uçak dâhil etti. İç hatlarda havayolu taşımacılığının geliştirilmesini hedefleyen AnadoluJet, Embraer E 190 tipindeki yeni uçağıyla ilk uçuşunu İstanbul Sabiha Gökçen-Ankara arasında yaptı.

 

Halkın havayolu AnadoluJet, yurt içinde uçuşların geliştirilmesi için önemli bir etki oluşturacak yeni uçağı Borajet işbirliğinde filosuna dahil etti. AnadoluJet, sefer maliyetlerinde tasarruf sağladığı bu uçaklarla birlikte daha önce uçuş yapılmayan hatlarda yeni uçuşlar başlatmayı, sefer sayılarının az olduğu hatlarda daha fazla sefer yapmayı hedefliyor. İlk aşamada Ankara Esenboğa Havalimanı merkezli uçuşlarda kullanılacak uçağın ilk seferi 16 Ocak 2015 tarihinde TK7248 sefer numarası ile Sabiha Gökçen-Ankara arasında gerçekleşti.

 

Bölgesel jet olarak adlandırılan Embraer E190’lar hızlı, ekonomik, kısa pistlerden rahatlıkla havalanabilen bir uçak olma özelliğini taşıyor. Ekonomik ve güvenlikli bir uçak olmasının yanında, ikili koltuk düzeninde orta sıra bulunmaması ve koltuk aralıklarının genişliği sayesinde daha konforlu bir seyahat imkânı sunuyor. AnadoluJet, 110 yolcu kapasiteli yeni uçağıyla ilk aşamada Çanakkale, Hatay, Çorlu, Kahramanmaraş, Adıyaman gibi noktalarda sefer artışları ile uçuşları geliştirmeyi planlıyor. 

 

Ocak ayı içinde filoya iki adet E190 Embraer tipi uçağın daha katılması bekleniyor.