AK Parti Nurhak İlçe Teşkilatı'nın geçtiğimiz hafta başlattığı yardım kampanyası yardım severlerin desteğiyle çığ gibi büyüdü. Nurhak İlçesi'nde herkes kampanyaya ilgi göstererek Bayırbucak Türkmenleri için 2 TIR dolusu yardım malzemesi toplandı.

 

AK Parti Nurhak İlçe Teşkilatı'nın ''Bugün Yardım Zamanı Kardeşlik Zamanı'', Nurhak Sen Zor Günün Dostusun'', ''Türkmen Kardeşine Yardım Et” sloganı ile Bayır Bucak Türkmenleri yararına başlattığı bağış kampanyasında toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere dualarla yola çıktı.

 


Kahramanmaraş'ın her tarafında Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Vakfı öncülüğünde başlatılan ve “Bugün Yardım Zamanı Kardeşlik Zamanı'', ''Nurhak Sen Zor Günün Dostusun'', ''Türkmen Kardeşine Yardım Et” sloganı ile yürütülen kampanya AK Parti Nurhak İlçe Teşkilatı da seferber olarak yardım kampanyasına destek verdi.

 


Törende konuşan AK Parti Nurhak İlçe Başkanı Baki Kurt , "Kurucu Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın duruma karşı göstermiş olduğu özel hassasiyet neticesinde Sayın Genel Başkanımızın talimatı ile AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tüm Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyasını 11 Ocak 2016 tarihi itibari ile başlattı.

 

 

Kampanyamıza o günden itibaren büyük bir gönüllülük esası ve vefa duygusu ile tüm Nurhaklı vatandaşlarımızın da katkısı oldu. 

 


Başkan Kurt Nurhak halkı Bayır Bucak Türkmenlerine sahip çıkıyor bizim ecdadımız Japonya'da, Güney Kore'de sahip çıktı sıra bizlerde. Türkmen kardeşlerimize sahip çıkıyoruz Allah bu milletin sırtını yere getirmez çünkü bu millet yetim doyuruyor Allah bu milleti sırtını yere getirmez buna inanıyoruz Suriye'de Türkmen kardeşlerimize Myanmar,  dünyanın her tarafındaki mazlumları Nurhak halkı olarak sahip çıkıyoruz çıkmaya devam edeceğiz   diyerek sözlerine şu şekilde devam etti.

 


Kampanyamıza battaniye, Yatak, Çay, Şeker, Yağ, çocuk bezi, Çocuk yiyeceği, un, bulgur,kına, kömür, kuzine, soba ve boruları, bebek bezi, hijyenik malzeme, kıyafet, ayakkabı ve kışlık giyecek, battaniye, çocuk maması, çocuk bezi, uzun süre dayanıklı gıdalar, hijyenik malzemeler, kuru gıda, çocuk ayakkabısı, eldiven ve kaşkol başta olmak üzere onlarca kalemde yardım malzemesi bağışlayarak yüce gönüllülüğünü gösteren Nurhak halkına en derin duygularımı ve şükranlarımı sunuyorum. Çünkü Nurhak halkı evlerindeki halılara kadar getirdiler bizler burada sıcak evlerimizde oturuyoruz Türkmen kardeşlerimiz soğuklarda oturmasınlar diye duygulandığım nokta ise Nurhak halkımız Kullar ve Tatlar Mahallesinden bakkalları boşaltılar, ne varsa paralarını verip aldılar, bir yaşlı teyze eline evinden almış soğan torbasını getiriyordu onu görünce gözlerimden yaşlar geldi. Çünkü  bizler emir üzere inanan insanlarız ve şüphesiz inananlar kardeştir. Kardeşlerine sahip çıkan tüm kardeşlerimizden Rabbim razı olsun. Sosyal İşler Başkanlığımız, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde son derece titizlikle ve koordinasyon içerisinde yürütülen kampanyada, bu sonuca ulaşılmasını sağlayan değerli Nurhak Halkına, Mahalle Temsilcilerimize, Gençlik Kollarımıza, Kadın Kollarımıza ve Yönetim Kuruluma teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

KANAL MARAŞ

İsmail Bozdoğan