AK Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak yarışacak ismi ve ilçelerdeki adayları açıkladı

Recep Tayyip Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Binali Yıldırım'ı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İşte adaylar:

Adalar: Özlem Öztekin Vural

Arnavutköy: Ahmet Haşimi Baltacı

Ataşehir: İsmail Erdem

Avcılar: İbrahim Ulusoy

Bağcılar: Lokman Çağrıcı

Bahçelievler: Hakan Bahadır

Bakırköy: Mehmet Umur

Başakşehir: Yasin Kartoğlu

Bayrampaşa: Atila Aydıner

Beykoz: Murat Aydıney

Tabi burada bir açıklama yapmam lazım. Zeytinburnu'nda üç dönem belediye başkanlığı yapmış olan Murat kardeşimizi biz Beykoz'a kaydırdık. Ve şimdi şöyle bir anlayış yayılıyor. "Ya bizim içimizde yok muydu?" Ne demek bizim içimizde? Bizim dışımızda var mı ya? Bizim görevimiz emaneti ehline vermektir. Başarılı üç dönem Zeytinburnu'nda şimdi de Beykoz'a verdik. Beykoz'da da biz Murat beye çok çok güveniyoruz.

Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık

Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız

Büyükçekmece: Mevlüt Uysal

Çatalca: Mesut Üner

Çekmeköy: Ahmet Poyraz

Esenler: Mehmet Tevfik Göksu

Esenyurt: Azmi Ekinci

Eyüpsultan: Deniz Köken

Fatih: Ergün Turan

Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

Güngören: Bünyamin Demir

Kadıköy: Özgül Özkan Yavuz

Kağıthane: Mevlüt Öztekin

Kartal: Ebubekir Taşyürek

Küçükçekmece: Temel Karadeniz

Pendik: Ahmet Cin

Sancaktepe: Şeyma Döğücü

Sarıyer: Salih Bayraktar

Sultanbeyli: Hüseyin Keskin

Sultangazi: Abdurrahman Dursun

Şile: İlhan Ocaklı

Tuzla: Şadi Yazıcı

Şişli: Nihal Yıldırım

Ümraniye: İsmet Yıldırım

Üsküdar: Hilmi Türkmen

Zeytinburnu: Ömer Arısoy

Bildiğiniz gibi bu seçimde bir Cumhur İttifakı olarak ilerliyoruz. Teknik çalışmalar sonucunda İstanbul'un 3 ilçesinde biz aday göstermiyoruz. İşte MHP'nin adayı olacak o 3 ismi size takdim ediyoruz.

Beşiktaş: Serkan Toperi (Cumhur İttifakı Adayı)

Maltepe: Ahmet Baykan (Cumhur İttifakı Adayı)

Silivri: Volkan Yılmaz (Cumhur İttifakı Adayı)

Bir ayağını Avrupa'ya bastığı bir ayağını Asya'ya basan bu şehrin tüm insanlarını selemlıyorum. Merhum Cem Karaca bir şarkısında nasıl diyor: Dur! bırak kaynasın kahvenin suyu, bana İstanbul'u anlat nasıldı? Bana boğazı anlat nasıldı? Haziran titreyişlerle kaçak yağmurlar ardı. Yıkanmış, kurunurmuydu yine o yedi tepe... Dur! bırak, kalsın, açma televizyonu... Bana istanbulu anlat nasıldı? Şehirlerin şehrini anlat nasıldı? Beyoğlu sırtlarından yasak gözlerimle bakıp... Köprüler, sarayburnu, minareler ve halice öv... Diyiverdin mi bir merhaba, gizlice...

Şimdi İstanbul yeni bir tercih aşamasında... İnşallah 31 Mart'ta İstanbul kendisini geleceğe taşıyacak bir adayı seçecek.

SAHİPSİZ BIRAKILMIŞ BİR ŞEHİR ALDIK

İstanbul büyükşehir ve ilçe adaylarımız, AK Parti'nin her ferdi gibi hizmet siyasetiyle gece gündüz hemşehrilerimizin hizmetinde olacaktır. İstanbul güzel olduğu kadar, nazlı bir şehirdir. Asla ihmale gelmez. Mesela şehircilik ihmale gelmez. Mesela hizmette ihmale gelmez. Sokaları çöpten gelmez, Haliç'i kokudan geçilmez. Biz İstanbul'a hep layık olduğu şekilde muamele etme çabasında olduk. 1994'te aldığımızda karşımızda öyle sahipsiz bırakılmış bir şehir vardı ki, yüreğimiz cız etti. Bu süreçte gördük ki, İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse, en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetidir. CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa, İstanbul acı çekmiş, kıvranmıştır. İdeolojik olarak bu partiye oy verenler dışında, CHP'nin İstanbul'a hizmet sunabileceğine inanmadığı için o zihniyeti bu şehre yaklaştırmadı.

"MİLLETİMİZ ONU TANIR"

"Karga adını değiştirse de sesinden tanınır" CHP adını da değiştirse, kılığını da değiştirse milletimiz onu sesinden tanır. Nasıl mı tanır? Tek parti devrindeki zulmünden tanır, darbelere verdiği destekten tanır. Sokak teröristlerine sahip çıkmaktan tanır. İnancına tarihine olan husumetinden tanır. Millete hakaret eden yöneticilerinden, milletvekillerinden tanır. Lafa gelince demokrat, özüne gelince simsiyah faşist duruşundan tanır. Milletimiz bunları 26 milyon 330 bin kişinin oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanını, asmakla, darbeyle tehdit eden o bed sesinden tanır. Bakın sahip çıkıyor. Niye? Al birini vur öbürüne. CHP hangi boyaya boyanırsa boyansın. Milletimiz onu tanır. 

CHP zihniyetinin 1994'ün bir adım ötesine geçemediğini görüyoruz. Ne İstanbul umurlarında, ne Türkiye umurlarında, ne de dünyada ne olup bittiği umurlarında. Varsa yoksa kendi partilerindeki koltuk mücadelesi. CHP bunlardan ibaret bir partidir.  

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Unutmayın kimse AK Parti'ye oy vermek zorunda değil. Önce ahlakımızla, duruşumuzla, mütevaziliğimizle, değerlerimizle milletimizin gönlüne girecek, ardından yapacağımız hizmetlerle onların oyunu alacağız. Bir şeye çok dikkat edeceğiz. Tevazu, samimiyet ve gayret. Biz 31 Mart'ta kampanyamızı gönül belediyeciliği üzerine bina ettik. Bunun başka bir yolu yoktur. Şayet bu salonda milletimizin gönlüne girerek oyunu alamayacağına kalpten inanmayan tek bir kişi varsa, bilsin ki yanlış yerdedir. 

"SALI GÜNÜ ANKARA, CUMARTESİ İZMİR"

Salı günü Ankara'da aynı toplantıyı yapacağız, haftaya cumartesi İzmir'de aynı toplantıyı yapacağız. Şimdi burada ekonomiyle ilgili kısa bir girizgah yapacak, diğer hizmetlerimizle ilgili konuyu Salı günü Ankara toplantımıza bırakacağım. 

Öncelikle yeni yılın milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 16 Nisan halk oylamasıyla ve 24 Haziran seçimleri ülkemiz için önemli bir milat olmuştur. 9 Temmuz'da yeminimizi yaparak kabinemizi açıkladık. 3 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimizin ilk 100 günlük icraat programını ilan ettik. Yüzde 97 gerçekleşme performansını milletimizle paylaştık. İkinci 100 güne dair programımızı da ortaya koyduk. 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI ADAYI BİNALİ YILDIRIM

Şimdi de Büyükşehir Başkan Adayımıza geliyoruz.

Önce kısa bir tanıtım zaten orada kim olacağını anlayacaksınız. (Binali Yıldırım'ı kastederek)

Partimizde birçok önemli görevde bulunan Binali Yıldırım, yol arkadaşım, böyle bir şehre belediye başkanı seçerken, çok önemsediğimiz için bakanlık yapmış, Meclis Başkanı olan Binali Yıldırım'ı aday yapıyoruz. İstanbul buna layık. Şimdi de Binali Bey'den konuşmasını yapmasını rica ediyorum.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Fatih'in fethettiği, Sinan süslediği İstanbul, Atatürk'ün kurtardığı, Erdoğan'ın ayağa kaldırdığı İstanbul. Yeniden beraberiz. Ben İstanbul'da Binali Yıldırım oldum. Rabbim bu millet için bana İstanbul'da görev yapmayı nasip etti.