Kahramanmaraş'ta İlçe Kongresi'ni bir türlü yapamayan AK Parti, Ekinözü İlçe Başkanlığı için Bünyamin Şakalar'ı görevlendirdi.

 

Tüm ilçe kongrelerini ve il kongresini yapan AK Parti'de çok adaylılık nedeniyle bir türlü kongresi yapılamayan Ekinözü'nde parti teşkilatında sular durulmazken, parti genel merkezi ise çareyi ilçe başkanlığına atama yapmakta buldu. AK Parti Genel Merkezi tarafından AK Parti Ekinözü İlçe Başkanlığı görevine atanan Bünyamin Şakalar görevine başladı.

 

Kısa bir süre önce yapılacak olan kongrede aday olmayan Mevcut İlçe Başkanı Kamil Ayrılmış’dan boşlanan AK Parti İlçe Başkanlığı görevine Veteriner Hekim Bünyamin Şakalar Aday gösterilmişti. Ancak kongreye tek liste halinde gidilmesini isteyen genel merkezin bu talebi karşılık bulmadı. Kongrede genel merkez adayının karşısına çıkan Şevki Özer’den dolayı iki kere yapılacak olan kongreler genel merkez tarafından iptal edilmişti.

 

AK Parti Genel Merkezi’nden gönderilen yazı üzerine, Bünyamin Şakalar ilçe başkanı oldu. "örevine başlayan  Şakalar, “AK Parti Ekinözü İlçe Başkanlığı gibi şerefli bir göreve AK Partili büyüklerimiz tarafından laik görülüp atandığım için çok mutluyum. Bana laik görülüp verilen bu şerefli görevi en iyi şekilde yerine getireceğim” dedi.