MHP'nin Afşin İlçe Teşkilatı, delegeler tarafından yeni dönemde Ersan Koç'a emanet edildi.

 

MHP'nin Kahramanmaraş ilçe kongreleri serisinde dün Afşin İlçe Kongresi yapıldı. Kongreye Ersan Koç ile Mehmet Taşkale ilçe başkan adayı olarak katılırken, kongrenin divan başkanlığını da MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeooğlu yaptı. Yoklamanın yapılmasının ardından saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede divan başkanlığına Milletvekili Mesut Dedeoğlu getirildi. Dedeoğlu, yaptığı konuşmada Kahramanmaraş'ın ve Afşin'in sorunlarını bildiğini ve her platformda dile getirildiğini söyledi.

 

 

İlçe yönetim kurulunun faaliyet ve mali raporunun ayrı ayrı okunarak oylanmasının ardından da siyasi konuşmalara geçildi. Siyasi konuşmalarda iki aday da birer konuşma yaptı. Daha sonra da oylamaya geçildi. Saat 17.00 itibariyle açılan sandıklarda 202 oy alan Ersan Koç, MHP Afşin İlçe Teşkilatı'nın yeni başkanı olurken, diğer aday Mehmet Taşkale de 138 oy aldı.

 

Öte yandan MHP'nin ilçe kongreleri serisinde Elbistan İlçe Teşkilatı'nın kongresi de çarşamba günü gerçekleştirilecek. MHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı'nın kongresi ise 25 Ocak'ta gerçekleştirilecek.