13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin içini yakan Soma maden faciası yaşandı.

Madende çıkan yangın nedeniyle ölen 301 madenci Türkiye’nin aklından çıkmadı.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasına ilişkin dosyayı görüşüp kararını verdi. Çıkan kararlar karşısında hayal kırıklığına uğrayan acılı bir eş mahkeme salonunda isyan etti.

Soma maden faciasında kararların çıkmasının ardından eşini kaybeden acılı bir anne mahkeme salonunda isyan etti. "301 kişi için 15 sene mi?" diye soran acılı anne şunları söyledi:

"Yeter ya yeter! 4 seneden beri yeter! Dün benim çocuğum babasının fotoğrafına bakarak sana dondurma alayım mı diyor. Okumuş hakim olmuş ama adam olamamışsınız. Baba olamamamış,  anaları evlat yetiştirememiş , vicdanlı yetiştirememiş. 301'in evladı vardı, anası vardı, eşi vardı. 301 kişi 15 sene miydi? Neden bakıyorsun gülüyorsunuz? Siz de babasınız, evlatlarınız doymasın size,  sizin evlatlarınız da yetim kalsın. Ölsem de bu davanın peşindeyim. İnsan Hakları Mahkemesine gideceğim. İki çocuğumun, yetimin hakkını arayacağım. Ben sizi orada da güldüreceğim. Orada da gülün bakalım göreyim sizi.  Adaletin, Allah'ın huzurunda gülün de göreyim sizi. 301 yakanızda sizin. Nasıl can vereceksiniz? O toprağa siz girmeyecek misiniz?"