Abdulhamithan camisi Cemaati otoparklarını istiyorlar. 

 

Abdulhamithan Camii son günlerde oldukça kamuoyunun gündeminde duruyor.

 

Camii'ye İbadet etmeye giden vatandaşlar araçlarını ya yola bırakmak zorunda ya da yaya gelmek zorunda olduklarını belirterek camii otoparkının sadece cuma günleri cuma namazı vakti açık olmasına tepki gösterdiler. 

 

Cuma Uzun isimli bir vatandaş haber merkezimizi telefon ile arayarak şunları söyledi "Normal günde Abdulhamidhan camii'ye namaz kılmaya gelmiştim, maalesef aracım içeride kaldı. Evime yayan gitmek zorunda kaldım. Son günlerde cami yönetimi ile basında skandal sözler sarf ediliyor, acaba diyorum Camii Otoparkınıda özçam markete kiraya mı verdiler.
 

Burası Camii, hiç kimsenin babasının malı değil, ben bu camiye günün hiç yoktan 3 vakti namaz kılmaya geliyorum, otopark varken neden aracımı dışarı park edeyim, bu nasıl düzen, ne haldeyiz arkadaşlar, devlet kurumları bunları neden denetlemiyor. Bakın Otopark olan yerin demir kapısına kağıt yapıştırmışlar ve ne yazdıklarını cümle alem görsün. Otoparkımız cuma günleri açıktır. Diğer namaz vakitlerinde kapalıdır o zaman ben bir vatandaş olarak bu yazıdan şunu anlıyorum. Cuma namazında camii'miz açıktır, diğer namaz vakitleri camii'miz kapalıdır. Ben bundan sonra Abdulhamithan Camii'ye namaz kılmaya gelmeyeceğim" dedi.

 

Bunun üzerine iddiaların doğruluk derecesini araştırmak üzere Camii'ye gittik. Yaptığımız incelemede Camii'nin otoparkının kapalı olan demir kapısı üzerinde şunlar yazıyordu; " Otoparkımız cuma namazı vaktinde açıktır. Diğer namaz vakitlerinde kapalıdır. Aracınızı namazdan sonra çıkartınız. İçerde kalan araçtan mesul değiliz" 

 

Şimdi Camii'nin mütevelli heyetine ve Kahramanmaraş'ın Sayın Müftüsüne soruyoruz: Bizler islamiyette 5 vakit namazın farz olduğunu biliyoruz ama kağıtta yazıldığına göre otopark sadece cuma namazı vakitlerinde açıkmış. Buna göre Camii yönetimi cemaatin sadece cuma namazına mı gelmesini istiyor. Bu otopark normal günlerde neden kapalıdır. Vakıf Yönetimi camii altında bulunan dükkanlardan kira geliri elde etmekte olup acaba bu otoparkıda kiraya vermeyi neden düşünmemektedir?