Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, mahkemenin Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesine 756 bin lira tazminat verilmesine hükmetmesini 'komik rakam' olarak değerlendirdi. 

 

BBP lideri Destici, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve bağlı sendika başkanlarını parti genel merkezinde konuk etti. Destici, Kahramanmaraş 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesine verilmek üzere Esas Hava Taşımacılık Turizm Ticaret Şirketi’ni 756 bin lira tazminata mahkum etmesiyle ilgili, “Tazminat boyutu aileleri ilgilendiren kısım. Biz parti olarak hukukçularımızla işin ceza kısmıyla ilgileniyoruz. 17 Şubat’ta Kahramanmaraş Adliyesi’nde üçüncü duruşma var. Biz partili partisiz, ocaklı bütün vatandaşlarımızı Kahramanmaraş Adliyesi’ne bekliyoruz. Bu rakamların ne kadar komik olduğunu milletimizin takdirine bırakıyorum” dedi.

 

 

Destici, 12 milyon çalışanın 6 milyonunun asgari ücrete ve bunun altında ücrete çalışmaya maruz bırakıldığını vurgulayarak, “Yaklaşık 2 milyon 600 bin memurumuzun hemen hemen 2 milyon 500 bini açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiş durumda. TÜİK’in, TÜİŞ’in ve Kamu-Sen’in yaptığı çalışmalara göre açlık sınırı 3 milyon 700 bin liradır. Baktığımızda memurumuzun ortalama maaşı 2 bin 500 liradır” diye konuştu.

 

Koncuk, 2014 yılında kamu çalışanlarının ve emeklilerinin alım gücünde 280 lira azalma olduğunu belirterek, “Devlet Personel Teşkilatı’nın sitesinden alınan bilgiye göre İspanya, Hollanda, İngiltere, İrlanda, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Yeni Zelanda, Portekiz, Belçika, Finlandiya’da aynı kamu çalışanları gibi hayat boyu garantisi olan devlet memurları var. Orada çalışanların çok azı iş garantisine sahip değil, süreli sözleşmeli çalışıyor. Bu yüzde 1 bile değil. Ama Türkiye’de devlet memurlarının iş güvencesi birilerini rahatsız ediyor. Devlet memurunun iş güvencesiyle oynamak ateşle oynamaktır” dedi.

 

ORHAN ONUR GEMİCİ / ANKARA