41 yaşındaki Fatma Soylu, 6 yıl önce karın ağrısı nedeniyle İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmişti. Hastanede dalağının patladığı öğrenilen Fatma Soylu, ameliyata alındı ​​ve üç gün sonra taburcu edildi. Şiddetli ağrıları olan ve yürüyemeyen Fatma Soylu, ağrıları dinmeyince tekrar hastaneye gitti.

Doktorlar ameliyat sonrası ağrının normal olduğunu söyledi ve geri gönderdi. 42 gündür çektiği acıya dayanmaya çalışan Soylu, nefes darlığı çekmeye başlayınca tekrar hastaneye gitti. Ultrason sırasında Soylu'nun midesinde metal bir cisim bulundu.

Ameliyat sırasında doktorların karında unuttuğu mala ameliyatla çıkartıldı.

Fatma Soylu, hastaneye ve ameliyatı yapan ekibe dava açtı. İstanbul Yedinci İdare Mahkemesi, Sağlık Bakanlığı'nın kusurlu olduğuna karar vererek Fatma Soylu'nun 82 bin 71 lira tazminat ödemesine hükmetti.

Sağlık Bakanlığı parayı ödedi, ancak ameliyatı yapan doktor ve hemşirelere dava açtı ve tazminatın geri alınmasını istedi. Bakanlık, operasyonda kullanılan araçların hemşireler tarafından tek tek sayılması gerektiğini, sayımın doktorlar ve cerrahi hemşireler tarafından yapılması gerektiğini belirterek, Fatma Soylu'ya ödenen tazminatın doktor ve hemşirelerden tahsil edilmesini talep etti.

(Kaynak: Hürriyet