Diyarbakır'da 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına maket uçakla saldırı girişiminde bulunuldu. Kısa süreli silah seslerinin ardından bölgeye ambulanslar sevk edildi. Diyarbakır'da saat 00:52 itibariyle 2'inci bir patlama daha meydana geldi.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da yaşanan patlama ile ilgili sosyal medya hesabından bilgilendirmede bulundu. Bakan Soylu, "Diyarbakır'da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur" dedi.

VALİLİK PAYLAŞTI 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu bilgiler paylaşıldı:

"Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir."

MSB: TEDBİRLER ARTTIRILDI

Milli Savunma Bakanlığı da herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmeyen üste gerekli fiziki tedbirlerin alındığını duyurdu. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Diyarbakır'daki üs komutanlığına yönelik saldırı girişiminde, personelin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiatın meydana gelmediğini, Üs Komutanlığındaki tedbirlerin artırıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na saat 00.30 civarında iki maket uçakla saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Üssümüzde tedbirler artırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.