İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van Büyükşehir  Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Aylık Olağan Meclis Toplantısı, Van  Ticaret ve Sanayi Odasında (VAN TSO) yapıldı.

Toplantıda 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 projeleri hakkında sunum  yapan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, görevlendirme yapılmadan önceki belediye  yönetiminin, taşeron iki firma aracılığıyla çalıştırdığı 99 kişiden 94'ünün işe  gitmeden maaş aldıklarının tespit edildiğini, bu kişilerin sözleşmelerinin  feshedildiğini söyledi.

Van'da müthiş bir imkan, kaynak ve devlet desteğinin olduğunu ancak  paydaşların bir araya gelmesi konusunda zayıflığın yaşandığını belirten Yalçın,  kentin terör ve deprem nedeniyle yaşadığı travmayı toparlamaya çalıştıklarını  dile getirdi.

Belediye olarak temel görevlerinin, insanların yaşamını kolaylaştırmak  olduğunu vurgulayan Yalçın, belediye hizmetlerinin iyi niyetli ve ufku geniş olan  insanların elinde olmasının, kentin daha hızlı gelişmesine katkı sunacağını  kaydetti.

Yalçın, belediyeyi devraldıktan sonra karşılaştıkları sorunlara da  değinerek, şu bilgileri verdi:

"Hacıbekir Mahallesi'nde Nuda  Kültür Merkezi diye bir yer var. Görevi  devraldığımızda buradan bir dosya geldi. Hak ediş dosyası,  49 kişi çalışıyor.  Şartnameye baktım 3 yıllığına ihale edilen bir taşeron firmanın elemanları, 36  aydır belediyenin maaşlı elemanları olarak çalışmış. Bunları toplantıya çağırdık.  Bunlardan sadece 3 kişi gelebildi onlar da engelli. Her ay 4,5-5 bin lira maaş  alıyorlar ama adamlar yok. Bir hafta sonra Kadın Yaşam Merkezi'nde dikiş nakış ve  takı tasarım hocası diye 50 kişilik bir liste geldi. Onları da toplantıya  çağırdık, 2 kişi gelebildi. Belediyede iki firmada çalışıyor görünen 99 kişiden  sadece 5 kişi görebildik. Her iki firmanın da sözleşmelerini feshettik. 2  firmanın yıllık toplam maliyeti 16 milyon lira."

Yaptıkları toplantılar neticesinde şehir için ihtiyaç  hiyerarşisi  belirlediklerini aktaran Yalçın, sivil toplum kuruluşları ile yakın işbirliği  içinde hareket ettiklerini dile getirdi.