Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bugün saat 14.00'te 40 ilin belediye başkan adayını açıklayacak. Erdoğan'ın salı günü yapılacak grup toplantısında da bir grup belediye başkan adayını daha açıklayacağı ifade ediliyor.

10 MADDEDEN OLUŞACAK

AK Parti seçim kampanyasında nasıl bir model yürüteceğini de belirledi. AK Parti'nin seçim sloganları akılda kalan, insan odaklı olacak. Kampanya çerçevesinde her il için yapılan yatırımların yer aldığı kitapçıklar ve il bazında söylemler hazırlanacak.

AK Parti'nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi aday tanıtım toplantısı, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kesinleşen il ve ilçelerin belediye başkan adaylarını açıklıyor. AK Parti'de 5 Kasım'da başlayan aday adaylığı süreci, 16 Kasım'da son bulmuştu. 7 bin 180 kişi yerel seçimlerde aday olmak için başvurmuştu.

AK Parti bu sene aday belirleme sürecinde ilk kez temayül yoklaması yaptı. Aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından elektronik ortamda 145 bin teşkilat mensubu 81 ilde oy kullandı. Oylamanın sonuçları raporlaştırılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. Erdoğan da başkan adaylarını bu listeden belirledi.

AK Parti kesinleşen aday isimleri : 2019 Mart seçimleri için AK Parti'de 40 civarında il ve ilçe belediye başkan adayının ismi kesinleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki adaylığına ilişkin katıldığı bir televizyon programında şunları söylemişti: “Bizim gibi kamuya mal olmuş insanların adayım demesi kadar garip bir şey olamaz. Ben Kayseri'de birçok şey yaparak helalleşerek ayrıldım. Genel merkezde ve teşkilatlarda Ankara için ismim öne çıktı, inkar edemem. Benim hazırlamış olduğum adaylar Cumhurbaşkanımızn takdirinde. Takdir benim üzerimde olur ise bismillah der yola çıkarız."

AK Parti'nin kaç belediye başkanı var? :  2014 yılı yerel seçimlerinde yüzde 45.6 oranında oy alan AK Parti 49 ilde belediye başkanı çıkarmıştı. Yüzde 27.8 oranında oy alan CHP 13 ilde başkan çıkarırken, yüzde 15.2 oy alan MHP hiç ilde belediye başkanlığı elde edememişti. HDP 10 ilde, BDP ise 8 ilde belediye başkanı çıkartmıştı.