Altın fiyatları yatırımcısı tarafından yakından takip ediliyor. İstanbul Kapalıçarşıda gram altın fiyatları dün güne 236 lira seviyelerinde başlamasının ardından akşam saatlerinde dolar kurunda yaşanan anlık değişime paralel olarak günü 240 lira seviyesinde tamamladı. Sabah saatlerinde ise 24 ayar külçe altının gram fiyatı 238,98 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatları ise dün günü 391 lira seviyesinde tamamlamasının ardından 26 Eylül sabahına 391,20 liradan işlem görerek tamamladı.

ALTIN FİYATLARI DÜN KAÇ LİRADAN İŞLEM GÖRDÜ?
 Gram altın 236 lira,  çeyrek altın 384 lira ve Cumhuriyet altını 1.567 liradan işlem görüyor Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının  ardından 236 lira seviyelerinde dengelendi. 

Dün, dolar kuru ve ons altındaki değer kayıplarının etkisiyle negatif  bir seyir izleyen gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 2,2 azalışla 237,1 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, bugüne de düşüşle başlamasının ardından saat  09.50 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,46 düşüşle 236 liradan işlem  görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 384 lira, Cumhuriyet altını da 1.567 liradan satılıyor.
Asya piyasalarında yatay bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışın hemen üzerinde 1.199,64 dolardan işlem görüyor. AA Finans Analisti İslam Memiş, yurt içi piyasalarda dolar kurunun  gerilemesi ile uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının baskı altında  kalmasının, altının gram fiyatında düşüşlere neden olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ve Almanya ziyaretlerinden  olumlu mesajlar gelebileceği beklentisi ile Türk lirası varlıkların değer  kazandığını belirten Memiş, "Dolar/TL'deki gerileme bugün de devam edebilir.  Dolar/TL ve altının ons fiyatında yaşanan gerileme, altının gram fiyatını olumsuz  yönde etkiliyor. Bugün altının gram fiyatının 232-240 lira aralığında işlemler görmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Memiş, altının ons fiyatının bu akşam açıklanacak ABD Merkez  Bankası (Fed) faiz kararına kadar dar bant içinde hareket edeceğini belirterek,  teknik açıdan ons altında 1.190 doların destek, 1.210 doların ise direnç  konumunda olduğunu söyledi.