Topoğrafyası en zor illerin başında gelen Kahramanmaraş’ın, kuzey ilçeleri ile birleştirecek modern yollar, hizmete girmeye gün sayıyor. Bittiğinde, bir ilin kendi ilçesi ile ulaşımını sağlayan en büyük tüneli olacak Göksun-Kurucuova tünelleri 2018 yılının sonuna doğru bitecek. Toplam 5 tünelin uzunluğu 16,5 km olurken, Göksun Kahramanmaraş arası 5 km kısalacak. 3.650 metre tek tünel uzunluğuna sahip olan Kurucova Tüneli Bolu tünelinden bile uzun. Bolu Tüneli ise 2.954 metre uzunluğa sahip.

Basın mensupları ile birlikte yolların yapımını inceleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak: “Toplam 5 tünel tamamlandığında; Kahramanmaraş kuzeyden güneye yapılan Türkiye'nin en ciddi, en işlek, en rantabl yolu haline gelmiş olacak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

YOLLARIN TEK ŞERİT OLMA SEBEBİ
Kayseri- Kahramanmaraş karayolunda bazı bölümlerin tek şerit olmasının sebebini açıklayan Dilipak: “Buradaki yol tek şeride düşüyor. Bununla ilgili burası tek şerit olarak olmasının sebebi buradaki kamulaştırma problemiydi. Ama en son alınan Bakanlar Kurulu kararında acele kamulaştırma çıktı. Bu yolun 45 günlük yargı süreci var. Bu 45 gününde yaklaşık 15 gün kaldı. 1ay içerisinde burayla ilgili yargı süreci tamamlanacak. Acele kamulaştırma kararı alındığı için şahıslara tebligat yapılacak. Tebligata istinaden mahkeme bu yolu karara bağlayacak. Çünkü, Bakanlar Kurulu'nun acele kamulaştırma kararı var. ‘özellikle herkesin bu yol niye tek şeride düşüyor’ diye sorduğu sorunun aslında cevabı vatandaşların kamulaştırmaya yanaşmamasından kaynaklı bir problem. biz bunu acele kamulaştırma ile çözdük.  müteahhitimiz hızlı bir şekilde çalışıp bu yolu hızlı bir şekilde standardına uygun hale getirecek. Buradaki diğer bir unsur da yeni alınan bir kararla Kılavuzludan- Gökçe mağaraya kadar olan yolumuz 3 şerit şeklinde olacak. Yani Gökçe mağara dediğiniz yer insanlarımız açısından belki sıkıntı olabilir. Menzelet yol ayrımı baraja giden mesire alanına giden yol ayrımına kadar olan kısımda 3 şerit otoban standardında yol alacak” şeklinde konuştu.

GÖÇÜGE 25 METRE TABANA İNEREK MÜDAHALE ETTİK
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak’ın konuşmasından satır başları ise şöyle: “Bu yolda bir göçme yaşanmıştı, biz bunu hızlı bir şekilde çözdük. Buranın hızlı bir şekilde projelendirmesi ne yaptık. Burada yaklaşık 20.000 metre dolgu, 10.000 metre küp taş dolgu yapıldı. 25 metre temele inilip zeminin iyileştirilmesi yapılarak bu yol bu hale getirildi. Bu yol tek şeride düşmüştü, şu anda bulunduğumuz mevki kayımlar petrolün orası. Burada yapılan işlem öyle basit bir işlem değil. Tabii burada yapılan çok ciddi bir mühendislik projelendirmesi. Tünellerin kaba inşaatının yüzde 57'si bitmiş durumda. Herhangi bir şekilde yargı süreci ile ilgili bir probleminiz olmadığı takdirde 2018’in sonunda 2019’un başı gibi bu işi Allah'ın izniyle bitirmiş olacağız.

24 SAAT ÇALIŞMA VAR
Göksun yolumuzu kısaltan, Gökçe Mağarasının oradan girip Fırnız Şehitlik mevkiinden çıkan 5 tane tünelimiz var. 5 tünelimizin en uzunu içerisinde çalışmaları beraberce inceliyoruz. Günlük ortalama 3 ile 5 metre arası ilerleme hızı var. Bu tabi normal. Ben de bu işleri daha önce İstanbul'da, İstanbul tünellerinde gördüğüm için buradaki ilerleme hızı çok iyi. 3 vardiya şeklinde devam ediyor. 24 saat çalışma esasına göre böyle bir çalışma olması burada böyle ilerleme kaydedilemez. Her bir 1,5 metrede 1 günlük vardiya, 3 metrelik bir çalışma için 3 günlük vardiya olması lazım. Dolayısıyla Müteahhitimiz burada üç vardiya şeklinde, 24 saat esasına göre çalışma yapıyor. Buradan müteahhitimize, karayollarına teşekkür ediyorum. Çünkü bu çalışma hızlı bir şekilde ilerliyor. Daha önce de söylediğim gibi bu tip engellerimiz kalmadı. Bu iş İnşallah 2018'de sonra bitecek. Bu tünel 3.650 metre uzunluğa sahip. tamamlandığında bu akstaki en uzun tünel. Kahramanmaraş’ımıza şu anda mevcut yolda beş 5,5 kilometre kısaltacak. Toplam 5 tüneli tamamladığınızda, Kahramanmaraş kuzeyden güneye yapılan Türkiye'nin, en ciddi en işlek en rantabl yolu haline gelmiş olacaktır.

3.600 METRE TÜNEL VAR
Bu güzergah üzerindeki 3.600 metrelik tünelin bir ilerisindeki tünel ile karşılaştık. Bu tünelde hızlı bir şekilde bitecek. Her tünelde ortalama 24 saat esasına göre çalışma yapılıyor. Ve her gün 4 ile 5 metre arasında ilerleme sağlanıyor. Bu da bu işin hızlı bir şekilde biteceğini gösteriyor. Tekrar söylüyorum bu güzergah 2018 yılının sonunda bitmiş olacak. Şu anda bu yolla ilgili herhangi bir hukuki sürecimiz kalmadı. Bu yolu 2018 yılında faaliyete getireceğiz. Andırın yol ayrımı güzergahından bu geldiğimiz noktaya kadar BSK, dediğimiz Bitümlü Sıcak Karışım kullandık.  Halk diliyle söylenen beton asfaltımızın çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. 

KASIM AYINDA TÜNELLERDEN GEÇERİZ
Andırın yol ayrımından Göksun’daki Ahmet Eskalen tünellerine çıkışına kadar bu yıl Kasım ayı içerisinde bitmiş olacak. 2019'da 5 tünelin bittiği zaman Türkiye'de bir ilden kendi ilçesi arasındaki uzun mesafeye sahip tünel olacak. Tünelin uzunluğu ise 16,5 kilometre olacak. Bu da AK Parti'nin Kahramanmaraş'a vermiş olduğu önemi gösterir.

TÜM ŞEHİTLERİMİZE HEDİYEMİZ OLSUN
15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi, Malazgirt'ten bu zamana, Kurtuluş Savaşı'nda İstanbul'un fethinde tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum. Onların Ruhları şad olsun. İşte güçlü Türkiye’nin eserlerini onların bize göstermiş olduğu ölçüler içerisinde yapıyoruz. Güçlü Türkiye oluşturmak için onların bize vermiş olduğu maneviyatı da yerine getirmenin gururunu içerisindeyiz. Bu yolları yapıyoruz inşallah onların ruhları şad olur. Onlar bu topraklar için canlarını verdiler, Allah onlardan razı olsun”

(Haber: Mustafa Kılınç)