Tüketicilere sunulan bir malda birim fiyatını farklılaştıracak  şekilde adet, uzunluk, ağırlık, alan, hacim ölçüleri ve benzeri  unsurlarından birinde değişiklik yapılmasına rağmen, değişiklik  yapılmadığı izlenimi uyandıran yanıltıcı ambalajlama uygulamaları "Aldatıcı Ticari Uygulama" kabul edildi.

Ticaret Bakanlığının "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 10/1/2015 tarihli ve 29232 sayılı Resmî Gazete’de  yayımlanan Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinin  “Haksız Ticari Uygulama Olarak Kabul Edilen Örnek Uygulamalar”  başlıklı ekinde yer alan “A-Aldatıcı Ticari Uygulamalar” başlıklı bölümüne aşağıdaki bent eklendi:

"20) Tüketicilere sunulan bir malda birim fiyatını farklılaştıracak şekilde adet, uzunluk, ağırlık, alan, hacim ölçüleri ve benzeri unsurlarından birinde değişiklik yapılmasına rağmen, değişiklik yapılmadığı izlenimi uyandıran yanıltıcı ambalajlama uygulamaları."

Yönetmelik 1 Nisan'da yürürlüğe girecek. Böylelikle yanıltıcı ambalaj yapan kuruluşlara 11 bin ila 114 bin TL arasında değişecek para cezası uygulanabilecek.