Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi'nde konuşuyor...

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

TÜRKİYE EKONOMİSİ DAHA FAZLA KATMA DEĞER SAĞLAYAN YAPIYA KAVUŞTU

Son 16 yılda Türkiye ekonomisi, istikrarlı ve güçlü büyüyen büyüdükçe istihdam oluşturan giderek daha fazla katma değer meydana getiren bir yapıya kavuştu. Son 16 yıllık dönemde Türkiye ve ekonomisi pek çok zorluğu sağlam makro ekonomik temelleri sayesinde aşmayı başardı.

ENFLASYONLA TOPYEKÜN MÜCADELE PROGRAMINA TÜM KESİMLER YOĞUN DESTEK VERDİ

2018 yılı gelişmekte olan ekonomiler açısından genel olarak zor bir yıl oldu. Zamanında atılan adımlar sayesinde piyasalarda görülen, dalgalanma yerini kısa zamanda normalleşmeye bıraktı. Enflasyonla topyekün mücadele programına tüm kesimler yoğun destek verdi.

ENFLASYONUN YÜZDE 6'YA GERİLEMESİNİ HEDEFLİYORUZ

YEP kapsamında önümüzdeki dönemde büyümenin sürdülebilir bir patikada süreceğini gösteriyor. Yapısal tedbirlerle birlikte enflasyonun 2019'da yüzde 15,8 program sonunda ise yüzde 6'ya gerilemesi hedefini gerçekçi bulmaya devam ediyoruz.

YÜKSEK BİR MOTİVASYONLA 2019'A GİRİYORUZ

Kasım ayı itibariyle ticaret bakanlığının yayınladığı verilere göre ticaretimiz artmıştır. Yüksek bir motivasyonla 2019'a giriyoruz. Disiplinden, sıkı bir para politikasından taviz vermeyeceğiz. Girişim sermayesi, bireysel katılım sermayesi gibi yenilikçi modellerle, yenilikçi firmaların finansmana erişimini kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

KALKINMA BANKASI'NI YENİDEN YAPILANDIRDIK

Kalkınma Bankasını, Kalkınma ve Yatırım Bankası adı altında yeniden yapılandırdık ve Ankara'dan İstanbul'a taşıyarak daha etkin bir duruma dönüştürüyoruz. Türkiye sınır içinde ve dışında yoğun mücadele verdi, ekonomik dönüşüm noktasında çok daha etkin bir döneme giriyoruz.

GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN

Önümüzdeki dönemde girişimcilik ekosisteminin iyileştirilmesi için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz. Türkiye ekonomisi kararlılıkla uygulanan reformlar sayesinde önemli bir mesafe kat etti. Yeter mi ama yetmez... Türkiye önümüzdeki dönemde fırsatlar noktasında nasipli ve şanslı bunu değerlendirme potansiyeline sahip bir ülke Sadece üreten depolayan, satan değil ticaretin gerçekleştiği önemli bir üikeyiz.

Önümüzdeki Pazartesi günü döviz cinsi bireysel yatırımcıya devlet tahvili ihracına da başlıyoruz.