2017- 2018 eğitim öğretim yılı 18 Eylül’de tarihinde başlayacak. Okulların açılmasına kısa bir süre kala Kahramanmaraş’ta okul alış verişi telaşı başladı. Kırtasiyelerde alışveriş yoğunluğu yavaş yavaş artmaya başlayacak. Yetkililer velileri, merdiven altı diye tabir edilen markası, modeli belli olmayan, üreticisine dair hiçbir bilgi bulunmayan ürünlerin satın alınmaması konusunda uyarıyor. Akademi Kırtasiye'nin işletmecisi Erhan Kılınç Kanal Maraş'a kırtasiye ürünleri hakkında merak edilenleri anlattı. 

"10 YILDAN BU YANA BİR MÜCADELE VAR"
Devletin son 10 yıldan bu yanadır kansorejen maddeler ile ilgili çalışma yürüttüğünü belirten Kılınç: “Devletimiz yaklaşık 10 yıldan bu yana üzerine gidiyor. Kanserojen madde içeren ürünlerin gelişi yasaklandı. Satışını zaten biz kırtasiyeciler olarak yapmıyoruz. Çünkü biz öğrenci ve veliyi düşünüyoruz. Sağlıklı olması için ürünleri özellikle seçiyoruz. Kansorojenli madde içermeyen ürünleri alıyoruz. Piyasada çok ucuza mallar var, öğrencileri aldatacak ürünler var. Artık veliler bilinçlendi. Veliler tercih etmiyor. Öğretmenlerimiz bilinçli. Kaliteli ürünleri öneriyorlar. Marka belirtiliyorlar ama kaliteli olsun diyorlar. Şu an sezonumuz hayırlı uğurlu olsun. Bu hafta başladık. Ana okul ve birinci sınıflar 1 hafta önce başlıyorlar. Pazartesi de tüm bölümler başlayacak”

"BİZDE KİMSE SATMAZ"
Kansorojenli ürünleri kimsenin satmayacağını belirten Kılınç şöyle konuştu: “Kansorojenli maddeyi Kahramanmaraş genelinde hiçbir kırtasiyeci tercih etmiyor. Biz gelecek nesillerimize kırtasiyeci olarak düşünüyoruz. Ucuz mallara kaçmıyoruz. Ucuz malların çoğunda konsorejen madde var. Çocuklar için üretilen plastik maddeler, kumaşlar boyalı kumaşlar, kalemler boyalı kalemler. Çok var piyasa da bunlardan. O yüzden Kahramanmaraş genelinde hiçbir kırtasiyeci gelecek nesilleri düşündüğü için bu ürünleri tercim etmiyor.”