İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 28 yaşındaki Esra Araz, büyükbabası ve büyükannesinin isteği üzerine harekete geçti. Memleketi Erzincan’da bir okulun kütüphanesine kitap desteğinde bulunmak için Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişim kuran Esra Araz, yaptığı görüşmelerin ardından kent merkezinde bulunan ve kütüphanesi olmayan Fevzi Efendi İlkokulu’na bir kütüphane yaptırma kararı aldı. Araz'ın büyükbabası ve büyükannesinin desteğiyle, geçen sürede, tefrişi yapılan kütüphaneye kitap, raf ve öğrenciler için yeni masa ile sandalyeler alındı.

Üniversite öğrencisi Esra Araz, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, ile birlikte kütüphanenin açılışına katıldı. Kitap okumanın önemine değinen Araz, “Büyükannem ve büyükbabam bir okul kütüphanesine kitap desteğinde bulunmamı istedi. Onların dileği üzerine harekete geçtim. Memleketimdeki bir okula yeni bir kütüphane kazandırmaktan dolayı mutluyum" diye konuştu.

Esra Araz’a eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi veren Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise Erzincan’da bu yıl hayırseverler tarafından bir çok okula kütüphane kazandırıldığını hatırlattı. Aziz Gün, eğitime destek verenlere teşekkür etti.