ÖSYM tarafında 22 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen, 2019 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-YDUS) sonuçları bugün ÖSYM tarafından ilan edildi. ÖSYM yayınladığı duyuruda; cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandığını, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Alanı Temel Soru Kitapçığında yer alan 68. sorunun ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Testindeki 51. sorunun iptal edilmesine, Genel Cerrahi Testindeki 39. sorunun ''C'' olarak girilmiş cevabının ''D'' olarak düzeltilmesine karar verildiği belirtti.

ÖSYM, Kadın Hastalıkları ve Doğum Testinde yer alan bazı sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacağı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığınca, 2019 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (2019-YDUS) başvuran adaylardan 118 adayın sınavı geçersiz sayıldığı da duyuruda açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına 30 Ocak 2020 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM Aday İşlemleri sisteminden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler.

2019-YDUS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

e-Devlet Şifresi ile ÖSYM Sistemlerine Giriş Adaylar, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli giriş yapabileceklerdir. ÖSYM aday erişim şifresi kullanılarak yapılan tüm işlemler, e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yapılarak da gerçekleştirilebilecektir. ÖSYM aday erişim şifresi kullanılarak veya e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yapılarak yapılan tüm işlemlerin sorumluluğu adayın kendisine aittir. Bu nedenle şifre hiç kimseyle paylaşılmamalıdır. Ayrıca e-Devlet Kapısından ''Tek Tıkla Giriş'' özelliği kullanılarak da yukarıda belirtilen uygulamalara güvenli giriş yapma, ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemine (https://odeme.osym.gov.tr) erişilebilme ve ÖSYM sisteminde var olan sınav/yerleştirme sonuçlarını toplu olarak görme ekranına erişim özelliği eklenmiştir. ÖSYM Merkezi (Bilkent-Ankara) ve Başvuru Merkezlerinde aday veya görevliye e-Devlet şifresi verme işlemi yapılmamaktadır.