Binlerce öğretmenin merakla beklediği il içi yer değiştirme başvuruları alınmaya başladı. 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan başvuruların ardından öğretmenler MEB boş okul kadroları bilgisini merak ediyor. İşte tüm detaylar...

2018 Yılı İl içi Öğretmenlerin Yer Değiştirme Başvuruları ile İlgili Kahramanmaraş Münhal Kurum Listesi bilgi amaçlıdır. MEBBİS Sisteminde açılan ilgili başvuru modülü üzerindeki işlemler Bakanlığımızın duyurusu doğrultusunda yapılan atamaya esas teşkil etmektedir.

2018 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeler Başvuruların Alınması  22-25 Mayıs 2018 Atamalar valiliklerce 30 Mayıs 2018 tarihine kadar Ataması yapılanların ilişikleri 08 Haziran 2018 tarihinden itibaren kesilebilecek ve görevlerine başlayabilecekler. Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır.

Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu müdürlüğü, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacak ve bu birimlerin herhangi biri tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır. İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, 25 Mayıs 2018 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir. Yer değiştirme iş ve işlemleri ile başvuruların onaylanmasından veya reddedilmesinden sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinin yöneticileri yetkili ve sorumlu olacaktır.

İl içi atama başvuruları ile ilgili merak edilenler haberimizde sizlerle. Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilecektir.

İl içi yer değiştirme başvurusu, öğretmenlerin araştırdığı konular arasında yer almaya devam ediyor. Bulundukları ilde farklı bir merkezde görev almak isteyen binlerce öğretmen, il müdürlüklerinin yayımladığı il içi ihtiyaç listesini sorguluyor.

2018 İL İÇİ ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?
İl içi yer değiştirme başvuruları 22-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacak; atamalar ve kararname işlemleri valiliklerce en geç 30 Mayıs 2018 tarihine kadar sonuçlandırılacak ve ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri 08 Haziran 2018 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

Kahramanmaraş İl ihtiyaç listesi Tıklayınız