Dünyanın gözü bu düğünde. İngiliz kraliyet ailesinin gözde bekarlarından Prens Harry ile eski oyuncu Meghan Markle muhteşem bir törenle evlendi.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği tören için, davetliler düğünün gerçekleşeceği Windsor Şatosu'ndaki St George's Kilisesi'ne kabul edilmeye başlandı.

İngiliz Kraliyet Ailesi davetlilere, giyim konusunda talimat verdi. Kadınlar şapka ve diz altı elbiseyle, erkekler ise kravatla düğüne katıldı. Öte yandan Beklenen düğüne halk yoğun ilgi gösterdi.

Meghan Markle ile Prens Harry'nin düğünü öncesi İngiltere'nin cadde ve sokakları insanlarla dolup taştı. 

ESKİ SEVGİLİ NİKAHTA!

Törene Prens Harry'nin eski kız arkadaşı Chesly Davy de katıldı.

PRENSES DIANA ANISINA BEYAZ GÜLLER

Prens Harry ile Meghan Markle'ın evleneceği St George Şapeli, beyaz güllerle süslendi. Bunun özellikle de Prens Harry için ayrı bir anlamı var. Hayatının en mutlu gününü yaşayan Prens Harry'nin süsleme için bu beyaz gülleri seçmesinin nedeni küçük yaşta kaybettiği annesi Prenses Diana'nın en sevdiği çiçekler olması.

Çift bu beyaz güllerle anneleri Prenses Diana'nın anısına da bir saygı duruşunda bulunmuş oldu.

GELİN YOLA ÇIKTI


Meghan Markle törenin gerçekleşeceği alana gelirken arabanın içinde böyle görüntülendi. Markle, çevresinde toplanan meraklıların sevgi gösterilerine gülümseyip el sallayarak karşılık verdi.

VE GELİN GELDİ

Meghan Markle St. George Şapeli'ne geldi.

PRENS HARRY'NİN DUYGU DOLU BAKIŞLARI

Meghan Markle St. George Şapelin'in girişinden damadın yanına yürürken Prens Hary'nin duygu dolu bakışları dikkat çekti.

Prens Harry'nin bu bakışları adeta "Ahmet Kural Sıla'ya bakıyor" out, "Prens Harry, Meghan'a bakıyor" in! dedirtti.

Prens Harry, Meghan Markle'ın duvağını açmadan hemen önce...

Ve geri sayım bitti. Prens Harry ve Meghan Markle Windsor’daki St George Şapeli’nde dünya evine girdi.

YENİ ÜNVANLARINA KAVUŞTULAR!

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Prens Harry ve Meghan Markle, Kraliçe 2. Elizabeth'in kararıyla İngiltere'nin güney doğusundaki vilayetlerinden Sussex'in dük ve düşesi olarak yeni ünvanlarına kavuşacaklar. Tören gerçekleştiğine göre, çift de artık ünvanlarına kavuştu.

MEGHAN MARKLE MAKYAJINI KENDİ YAPTI

-Kraliyet ailesinin bir diğer gelini Kate Middleton’un izini takip eden Meghan Markle, doğal bir makyaj tercih edeceğini ve makyajını kendi yapacağını açıklamıştı. Markle’ın gelinliğini ise tarihi Fransız moda evi Givenchy’nin sanat yönetmeni İngiliz tasarımcı Clare Waight Keller tasarladı.

-Prens Harry, müstakbel eşi Meghan Markle için kendi çizdiği bir alyans seçti. Altın yüzük, büyük bir pırlantanın etrafında iki küçük pırlanta ile süslendi. Büyük taş Harry’nin ikinci ev olarak gördüğü Bostwana’dan, küçük taşlar ise Diana’ya ait olan bir broştan geliyor. Yüzüğü kraliyet ailesinin resmi kuyumcusu olan Cleave&Company tasarladı.

-Herkesin merakla beklediği düğünde güvenlik önlemleri ise en üst seviyeye çıkarıldı. Görkemli kutlamanın güvenliğini 3 binden fazla polis sağladı. En büyük tehditler arasında terör saldırıları, Kraliyet ailesi fanatikleri ve eylemler bulunuyordu. Hafızalarda yer edecek düğün için güvenlik üst seviyeye çıkarılırken, İngiliz geleneklerine göre polislerin çoğu ateşli silah taşımadı.