Koronavirüs dünyada can almaya devam ediyor. Azerbaycan Bakanlar Kurulu'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre bugünden itibaren eğitime bir hafta ara verildi. Azerbaycan'da hafta sonunda İran'dan gelen bir Rus vatandaşında coronavirüs vakası tespit edilmişti. Azerbaycan virüsün ülkeye yayılmasını önlemek için öncelikle okulları dezenfekte etmek için tatil kararı verdi. 

İRAN'DA ÜST DÜZEY ÖLÜM

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 67'e, vaka sayısının ise 978'e yükseldi. Bugün de İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışman meclisi üyelerinden olan Seyid Muhammed Mir-Muhammed corona virüsten yaşamını yitirdi.

İran'ın önde gelen din adamlarından ve eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetmişti. İran'da Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, umhurbaşkanı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar, Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki, Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ve 4 milletvekiline Covid-19 teşhisi konulmuştu.