Türkiye’de ilk defa çöpleri yer altına alan, yine ilk defa cami aydınlatması ile gündeme gelen Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçeyi kültür destinasyonu ile yurt içi ve yurt dışına açmayı hedefliyor. İlçesi için büyük projeleri bir bir hayata geçiren Dulkadiroğlu Belediyesi 1404 konut yaparak dar gelirli aileleri unutmamıştı. Alt ve üst yapısını yüzde 95’ini bitiren Dulkadiroğlu belediyesi Tarihi sokak iyileştirme projesi kapsamında 17 konak belirledi. Bu konaklar için özel bir çalışma yapan belediye, konakların tamamını restore ederek turizme kazandıracak. Sokakların dokusunu bozmadan yapılan restorasyon sayesinde şehre binlerce yerli ve yabancı turist girişi sağlanacak. 

Tarihi sokak iyileştirme projesi adı altında yapılan projeleri yerinde incelemeye AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve ilgililer katıldı.

Burada bir açıklama yapan Kaynak: “Önemli bir çalışmasına şahitlik ettik. Dulkadiroğlu Belediyesi AKBEL şirketi marifeti ile yapılan uygulama. Çok güzel çalışmalar başlamış vaziyette. Başbakan Yardımcılığı görevimde iken bana bağlı olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü vasıtasıyla bu civardaki eski ecdat yadigarı ibadethanelerin restorasyonunu yapmaya başlamıştık. Dulkadiroğlu Belediyemizin bu eski Maraş denilen bölgede tarihi vasıf taşıyan konakların restorasyonunu başlamış durumda” dedi.

    

1.7 TRİLYON KAYNAK BULUNDU
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tarihi güzel göstermek adına 17 konak belirlediklerinin altını çizerek: “Tarihi sokak iyileştirme projesi yaklaşık 1 ay önce başladık. Bu bölgede ki 17 tane tescilli konak ile ilgili proje yaptık. Bu projelerin neticesinde kaynak ile alakalı ekonomi bakanlığı nezninde girişimlerde bulunduk. Bu bölgede 17 tane tescilli konak ile projelendirme yaptık. Kaynakla alakalı Turizm Bakanlığı nezninde çalışmalarda bulunduk. 1.7 trilyon bakanlıktan kaynak temin ettik. Bu kaynakları kendi şirketimiz aracılığı ile vatandaşımızın mülkiyetinde bulanan bu konaklara harcıyoruz” dedi.