Yaklaşık 350 bin nüfus ile Türkiye’nin en aktif ilçelerinin başında gelen Dulkadiroğlu, ikinci hizmet aşamasını başlattı. Göreve geldiklerinde hızlı bir şekilde altyapı ve üst yapıyı bitiren belediye, sosyal, kültürel ve turizm yatırımlarına başladı.
Kanalmaras.com’a özel mülakat veren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 1300 konutluk uydukentin bu hafta tanıtımı yapacaklarını ilk defa kanalmaras.com’dan duyurdu. İlçenin konut ihtiyacını karşılamak için uzun bir zamandan bu yana projelerinin  olduğunu belirten Başkan Okay: “Toplu Konut çalışmalarına çok yoğun bir şekilde başlıyoruz. Sonradan bir sorun yaşamamak için önceden çok çalışıyoruz. Proje uygulama safhasına soktuğumuzda İnşallah bunlar bize herhangi bir aksaklık, eksiklik olmadan dönecek” dedi.

HAFTAYA TOPLU KONUT PROJESİNİ AÇIKLAYACAĞIZ
Okay şöyle konuştu: “Toplu Konut’ta çok yoğun çalıştık. Bölgemizdeki konut stokları belli, bu bölgede konut stoklarının hızlı bir şekilde yenilenmesi gerekiyor. Bunun yol yöntemleri, kentsel dönüşüm ve toplu konut projeleri. Belediyemiz olarak ilk Toplu Konut projemizi kuvvetle muhtemel bu hafta içerisinde ilan edeceğiz. Dereköy civarında 1300 konut yapmayı planlıyoruz. Şu anda bunun ilgili çalışmalarımız son aşamada. Bunun tanıtımını bu hafta içerisinde yapacağız. O bölgemizde 1300 konutluk toplu konuttan ziyade, Uydukent formatında olacak. Vatandaşlarımızın ihtiyacını görecek bir proje olacak. Belirli peşinat ile kısa zamanda bitirilecek bir Konut Projesi. Projemizin tanıtımını yapmadan da ilk defa kanalmaras.com izleyicilerine bunu söylüyoruz”

İLK DEFA BİZ BAŞLATTIK 23 BELEDİYE BİZDEN ESİNLENDİ 
Şehir merkezinde çöpleri yere aldıklarını belirten Okay: “Temizlik ilgili hassasiyetinizi her zaman dile getiriyoruz. Dulkadiroğlu ilçemizi daha temiz daha yeşil bir ilçe haline getirmek amacımız olduğunu her fırsatta söylüyoruz. İlçemizin daha temiz daha düzenli olması için çeşitli zorluklarını söz konusuydu. Dulkadiroğlu ilçesi Kahramanmaraş’ın, Turizm, ticari ve tarihi bölgesinde denk geliyor. Bu bölgelerde meydanlardaki çöp konteynerleri esnaflar tarafından pek hoş karşılamıyor. Hem görüntü kirliliği, koku ve çeşitli sıkıntılar doğuyordu. Bu çöp konteynerlerini buradan kaldırıp götürmekte mümkün değil. Bundan dolayı çöp konteynerlerini yerin altına gömdük” şeklinde konuştu.

Bu çalışma için çok çalıştıklarını belirten Okay şöyle konuştu: “Bununla ilgili arkadaşlarımız yoğun bir araştırma yaptılar. Bunun neticesinde de bu çöp konteynırına ülkemizde ilk defa Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçe belediyesi olarak biz yaptık. Neticesini de aldık. O bölgedeki görüntü kirliliği oluşturan çöp konteynerleri de yerin altına girmiş oldu. Bu başarılı bir çalışmaydı. Bir çok belediyenin dikkatini çekti. Şu ana kadar çöp konteynerini 23 belediyemiz bizden aldı. İstanbul Üsküdar Belediyesi dahil. bunun uygulamalarını kendi ilçelerinde yaptılar. 23 belediyenin de bunu örnek alıp kullanması da bizim bu yaptığımız işin nasıl doğru bir iş olduğunu maksadının hasıl olduğunu gösterdi. Çöp konteynerlerini Kahramanmaraş'ta yaptırdık. Belediyelerin hepsi burada gelip inceleme yaptı. Küçük Sanayi sitemizde bunu yaptırıyoruz. Bir kaç usta bunu yapıyor” 

(Haber: Mustafa Kılınç)