Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayınladığı bir genelge ile kağıt toplayıcılarına yasak getirmişti. 

Bakanlık, atık kağıt alımı yapan firmalara da tebligatta bulunarak kayıt altında olmayan sokak toplayıcılarından kağıt alan iş yerlerine 140 bin TL para cezası verileceği açıklamıştı. 

Kahramanmaraş'ta, sokaklardan katı atık toplayan kişilerin sayısı, Suriyelilerin de katılmasıyla hızla artınca, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. 

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Zabıta ekipleri kağıt toplayanların aracına el koyacak ve ayrıca sokak toplayıcılarından kağıt alan iş yerlerine cezai işlem uygulayacak.

Kahramanmaraş'ta kağıt ve benzeri geri dönüşümü olan atıkların toplanmasını yasaklayan Büyükşehir Belediyesi, yasağa rağmen çevreyi kirleten ayrıca boş bina ve arazilere atıkları yığın kağıt toplayıcılarına karşı sıkı bir denetim başlattı. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve Çevre Müdürlüğü ekipleri sokak sokak gezerek el arabasıyla kağıt toplayanları tespit edip araçlara el koyuyor. Yapılan denetimlerde atık toplama yeri olarak kullanılan boş arsa ve araziler Büyükşehir Belediyesi’nce temizleniyor. Denetimler gece gündüz devam edeceği belirtildi.