Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Kalesi'nin tarihi dokusunu aslına uygun hale getirilmesi için kalenin doğu cephesinde yer alan eski Türk Telekom binası yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç burada yaptığı açıklamada, "Şu an tarihi bir ana şehitlik ekmekteyiz. Göreve geldiğimizde biliyorsunuz Kale'mizin etrafında ki işgalci konumunda ki, kalenin silüyetini bozan yapıları tek tek temizledik. En son bu Telekom Binası kalmıştı. Çok uzun bir bürokratik süreçten sonra burayıda şuan yıkıyoruz.

"O FOTOĞRAF KARESİNİ YAKALAYACAĞIZ"

Tabi Kahramanmaraş Kalesi dünyanın en eski eserlerden bir tanesi. Kahramanmaraş Kalesi, kahramanmaraş'ın turizmine çok önemli katkısı olan önemli bir zenginlik. Biz de bunu gün yüzüne çıkarmak için, kalenin tam anlamıyla algılanması için etrafındaki silüyetini bozan binaları hamdolsun tek tek temizledik. Çukur Hamamı'ndan, Telekom binasına kadar olan bölgenin peyzajınıda çok güzel bir şekilde yaptık. Buranın yıkılmasıyla beraber hem bu Ulu Cami, Boğazkesen Cami, Acemli Cami ve yine Kapalı Çarşı'nın olduğu aksla beraber mükemmel bir görüntü olacak. Tabi bu binanın yıkılmasıyla beraber Ahır Dağı'da, Kale'de birbirini tamamlayacak. Kale'yle, Ahır Dağı'nın bir görüntü olarakta bir etkileşimi olacak. Özellikle fotoğraf sanatçılarının 1900'lü yıllarda çektiği fotoğraflar var. İnşallah o kareleride yeniden yakalamış olacağız. Göreve geldiğimde bu proje benim hayalimdi. Ulu Cami, Boğazkesen, Acemli ve Beyazıtlı camilerin minaresinin olduğu bir Kale fotoğrafı vardı, Ahır Dağı'nında arka tarafta silüyette olduğu. İnşallah O fotoğraf karesini de yakalamış olacağız" dedi.

"MÜKEMMEL BİR GÖRÜNTÜ OLACAK"

Erkoç, "Kahramanmaraş'ımız bizim kadim medeniyetimizin önemli merkezlerinden bir tanesi, dünyanın en eski merkezlerinden bir tanesi. Şuan Tekke'yi de yıkıyoruz. Biliyorsunuz şuan 200 civarında ki evi yıktık. Gelecek dönemde yeni göreve gelecek arkadaşımızın çaba ve gayretiyle İnşallah Kahramanmaraş mükemmel bir görüntüye ulaşacağının inancındayız" 

Kahramanmaraş'ın Türk medeniyetinde bir ilham kaynağı merkezlerinden biri olduğunu belirten Başkan Erkoç, "Özellikle Türk Edebiyatında, Türk Kahramanlığında, Sütçü İmam'la, Rıdvan Hocalar, Arslanbeyler, Türk Edebiyatında Necip Fazıllar başta olmak üzere bir çok ünlü ismi yetiştirmiş bir şehir. Bizde buna hizmet etmenin gayreti ve mutluluğu içindeyiz. Özellikle buranın yıkılmasında bürokratik süreçte bizlere yardımcı olan kahramanmaraş Valimize, bu dönemde Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Olan, Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Sefer Turan'a, Milletvekillerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hep beraberce hamdolsun Kahramanmaraş'ın bir sorunlu problemininde çözmenin, ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşamaktayız" şeklinde konuştu.