Türk Silahlı Kuvvetlerinin "Zeytin Dalı Harekatı"nı yürüttüğü Suriye’nin Afrin bölgesinden teröristler tarafından atılan roketlerden biri Reyhanlı ilçesi Gültepe Mahallesi’nde bir eve isabet etti. Saldırıda Fatoş Avlamak (17) adlı kız çocuğu hayatını kaybetti. 1 kişi de ayağından yaralandı.Saldırının ardından olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri roketlerin düştüğü yerlerde incelemelerini sürdürüyor.

Öte yandan, teröristlerin attığı roketlerden birisinin boş bir araziye düştüğü belirtildi.

17 YAŞINDAKİ FATMA EVDE UYUYORDU

Reyhanlı’da sınırın Suriye tarafından ateşlenen roketin isabet ettiği 2 katlı evde uyuyan lise öğrencisi Fatma Avlar saldırıda hayatını kaybetti, bir kadın da yaralandı.

Aynı mahalledeki yan sokağa düşen ikinci roket ise bir evin bahçe duvarına isabet etti. Maddi hasarın meydana geldiği patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Roketlerin düştüğü yerlerde geniş çaplı inceleme yapan polisler, toplanan vatandaşları uzaklaştırdı. Sınır karakollarından ve savaş uçaklarınca roketin ateşlendiği bölgeler yoğun ateş altına alındı.

Bu arada roketli saldırıda yaşamını yitiren Fatma Avlar’ın Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğrencisi olduğu öğrenildi.

KARAKOLDAN ANINDA KARŞILIK VERİLDİ!

Roketin ateşlendiği bölge, sınırdaki askeri karakollardan ateş altına alındı.

2 ROKET DAHA ATILDI 

Öğleden sonra  Afrin  bölgesinden atılan roketler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi  Gültepe Mahallesi'ndeki boş durumdaki eve ve yola isabet etti. Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi yönlendirildi. İlk belirlemelere göre saldırıda herhangi can kaybı ya da yaralanma  yaşanmadı. Güvenlik güçleri roketlerin düştüğü yerde inceleme başlattı.