Afşin Belediyesi ve Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Eshab-ı Kehf Afşinliler Derneği birlikte Kahramanmaraş'ta yaşayan Afşinlileri İftar yemeğinde buluşturdu.

Kahramanmaraş Pınarbaşı Çamlıca Tesisleri'nde düzenlenen İftar Programına; AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil, İmran Kılınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erçok, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve Kahramanmaraş’ta yaşayan Afşinliler katıldı. 

"HER ZAMAN BİR ARAYA GELECEĞİZ"

Düzenlenen iftar yemeğinde selamlama konuşması yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven şunları söyledi; “Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlarıyla geçmişte iş vermiş, aş vermiş, ekmek vermiş bir memleket. Fakat son zamanlardaki ekonomik gelişmeler nedeniyle nüfusun önemli bir kısmı 30 bine yakın artık Kahramanmaraş'ta yaşar hale gelmiştir. Bizim arkadaşlıklarımızın hırsım akrabalarımızın bulunduğu insanların birçoğu artık Kahramanmaraş'ta. Tabii bu nüfus potansiyeli bizim için çok önemli. Hem yılda bir sefer de olsa Ramazan ayında etkinlik yaparak sizleri tekrardan görmek bir arada olmak bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bu nedenle Afşin belediyesince geleneksel hale getirdiğimiz iftarlara devam edeceğiz” dedi.

"AKDERE İÇME SUYU AFŞİN'E AKACAK"

Afşin-der ve Afşin Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen iftar programında konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin’e yapılan yapılacak olan projelerden bahsetti. Ramazan ayında Müslüman coğrafyada zulüm olduğuna değinen Erkoç: “Gönül coğrafyamızın birçok yerinde çok ağır zulümler en kıs zamanda biter. Büyükşehir olarak Afşin'de elimizden gelen tüm gayreti ve çabayı gösteriyoruz. Biliyorsunuz Akdere içme suyu projesi vardı. Bir ara ihale olmuştu, ama müteahhit firma da sıkıntılar çıkmıştı. İşler istenilen hızda ilerlemiyordu. Sayın vekillerimiz ile bakanımız ve DSİ genel müdürü ile beraberce uğraşıp yeniden ihale yaptırdık. İnşallah Akdere içme suyu 2018 sonuna kadar Afşin'e akacak” dedi.